• 16/05/2013
  • |     BB

Gentse Posios strikt Merchant Warehouse in VS voor strategische deal

‹Dit is Belgisch› Amerikaanse betaalterminalspecialist sluit samenwerkingsakkoord met jonge IT-bedrijfje Posios voor verdeling van hun app in combinatie met betaalplatformen.

Trefwoorden: #Griffin, #iminds, #Jan Hollez, #Merchant warehouse, #posios, #Zhong Yuan Xu

Lees verder

Techniek

( Foto: Posios )

ENGINEERINGNET.BE - Nadat de Gentse IT-starter Posios begin dit jaar een partnerschap met de gekende Amerikaanse gadgetbouwer Griffin binnenhaalde, meldt het nu ook met Merchant Warehouse een akkoord gesloten te hebben. Merchant Warehouse is een grote en snelgroeiende Amerikaanse speler op het vlak van betaalsystemen.

De twee jonge Gentenaars, Jan Hollez en Zhong Yuan Xu, ontwikkelden een app om iPhones en iPads om te toveren tot een mobiel, 'in the cloud' kassasysteem voor de horeca.

“In de VS maken betaalsystemen altijd integraal deel uit van een Point of Sale oplossing", stellen de twee. "Vandaar dat de VS een perfecte markt is om te starten met geïntegreerde betaalsystemen."

Met de Restaurant Butler app van Posios kunnen alle types betaalkaarten (debet- en creditkaarten) gebruikt worden, maar bovendien krijgt de klant een persoonlijke behandeling via getrouwheidsprogramma’s of individuele kortingsschema’s.

Nieuwe technologische mogelijkheden zoals NFC (contactloos betalen) en QR codes (de vierkantjes met gecodeerde tekst) maken deel uit van het concept.

Distributiedeals sluiten: het is alleszins beter voor onze kenniseconomie dan wat de meeste jonge technologiebedrijven doorgaans doen: bij gebrek aan start- of doorgroeikapitaal in België verkopen die hun knowhow vaak aan buitenlandse spelers van zodra zich een kans aanbiedt.


LEESTIP
App van Vlaamse whizzkids opgepikt door Amerikaanse accessoirebouwer

ACHTERGROND
Posios werd gestart in 2010 door Zhong Yuan Xu en Jan Hollez, twee experten die samen 15 jaar ervaring hebben in de restaurantsector en de wereld van de mobiele technologie. Het bedrijf wordt mede gefinancierd door iMinds, een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat werd opgericht door de Vlaamse regering om ICT vernieuwingen te stimuleren.