• 24/05/2013

Nederlandse technologie ingezet voor waterzuivering in India

Dit systeem gaat afvalwater behandelen, waarna het effluent is te gebruiken als irrigatiewater. Ook wordt er energie opgewekt om grondwater mee te zuiveren.

Trefwoorden: #afvalwater, #India, #irrigatiewater, #New Urban Sanitation System, #Water IQ, #waterzuivering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Water IQ )

ENGINEERINGNET.NL -- Adviesbureau Water IQ is door de Nederlandse overheid ingehuurd om een aantal systemen te ontwikkelen die geschikt zijn voor de Indiase markt. Daaruit is het 'New Urban Sanitation System' (NUSS) gekozen. Een consortium van Nederlandse en Indiase bedrijven gaat dit afvalwaterzuiveringssysteem ontwikkelen en demonstreren. Inmiddels is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen alle partijen.

NUSS is een systeem voor afvalwaterzuivering waarin innovatieve Nederlandse technologieën zijn gecombineerd. Communaal of industrieel afvalwater wordt behandeld, waarna het effluent is in te zetten als irrigatiewater. Door middel van vergisting wordt energie opgewekt waarmee grondwater is te zuiveren zodat het geschikt is voor andere toepassingen.

In een eerder stadium zocht Water IQ Nederlandse bedrijven die actief zijn op het gebied van electro flocculatie, anaerobe vergisting, ultra- en nanofiltratie en infiltratietechniek om zo de verschillende delen van dit systeem verder te ontwikkelen en uit te voeren.

Dit heeft geleid tot een robuust systeem met lage operationele kosten. Bovendien neemt het heel weinig ruimte in beslag wat goed van pas komt in de dichtbevolkte Indiase wijken. In Vadodara, gelegen in de deelstaat Gujarat, komt de eerste demonstratie-unit te staan.

India verstedelijkt in rap tempo waardoor er behoefte is aan oplossingen voor de problemen waar dit mee gepaard gaat. Na NUSS zullen meerdere projecten ontwikkeld worden. Het ministerie van Economische Zaken heeft daartoe een overeenkomst gesloten met het Indiase Department for Science & Technology (DST). Dit heeft de naam ‘DIWALI’ meegekregen wat staat voor: Dutch Indian Water Alliance for Leadership Initiative.


(LH)