• 31/05/2013
  • |     BB

Aanstelling Dirk Goeminne als nieuwe CEO Ter Beke nu definitief

Handelsingenieur Dirk Goeminne wordt met ingang van 1 juni 2013 de nieuwe CEO van voedingsbedrijf Ter Beke. Hij volgt Marc Hofman op, die in januari de groep verliet.

Trefwoorden: #dirk goeminne, #marc hofman, #ter beke, #verse voeding, #versevoeding

Lees verder

personalia

( Foto: Ter Beke, vestiging Waarschoot )

ENGINEERINGNET.BE –- Begin 2013 liet CEO Marc Hofman weten dat hij zijn mandaat van Gedelegeerd Bestuurder en Voorzitter van het Directiecomité van de versevoedinggroep Ter Beke met onmiddellijke ingang ter beschikking stelde.

Dirk Goeminne werd toen bereid gevonden het mandaat van CEO ad interim in te vullen. Die aanstelling wordt nu definitief.

'Op basis van de ervaring van de voorbije maanden heeft de Raad van bestuur aan Dirk Goeminne gevraagd om het mandaat van CEO gedurende langere tijd op te nemen. Hij heeft ermee ingestemd gedurende de volgende 5 jaar de operationele leiding te verzekeren', laat Ter Beke weten in een mededeling.

Goeminne is sinds mei 2011 lid van de raad van bestuur en was ook lid van het auditcomité van de groep. Hij is 58 jaar, getrouwd en vader van drie.

Hij studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelsingenieur in Antwerpen en startte zijn carrière als auditor bij Price Waterhouse. Hij bekleedde vanaf 1979 de positie van algemeen directeur in tal van bedrijven en sectoren.

Tussen 1997 en 2003 was hij achtereenvolgens CEO en Voorzitter van de Nederlandse retailketen Hema. Tot 2007 was hij Voorzitter van Vroom&Dreesman, de grootste retailketen van Nederland en van La Place, de grootste restaurantketen van Nederland.

Tot vandaag houdt hij bestuursmandaten bij Van de Velde Groep, Wereldhave Belgium NV en in Nederland Stern Group en Beter Bed Holding.