• 03/06/2013

Belgian Linde Cup 2013 gewonnen door Andy Ruymen

Motrac Handling & Cleaning organiseerde onlangs op zijn bedrijfsterrein in de Antwerpse haven de derde Belgian Linde Cup, het jaarlijks kampioenschap voor heftruckchauffeurs.

Trefwoorden: #Belgian Linde Cup, #heftruck, #heftruckchauffeur, #Linde, #Motrac, #reachtruck

Lees verder

Nieuws

( Foto: Motrac, Andy Ruymen in actie )

ENGINEERINGNET.BE -- Zowat 40 deelnemers demonstreerden er hun klasse op een heftruck en reachtruck waarbij rijvaardigheid, snelheid en precisie centraal staan. De 32-jarige Andy Ruymen, werkzaam bij Carglass, won de titel van ‘beste heftruckchauffeur van België’, en mag samen met 2 andere finalisten ons land vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in september 2013.

Andy Ruymen uit Bilzen werkt sinds 2001 als heftruckchauffeur bij Carglass: “Ik vond het een leuke uitdaging om mee te doen en tegelijk mijn vrienden en familie eens te laten zien waar ik dagelijks mee bezig ben. Voor mij zijn behendigheid en precisie standaardeigenschappen, want ik werk dagelijks met glas, een fragiel materiaal. Ik vond ook de sfeer onder de collega-heftruckrijders heel tof en open, want we wisselden ter plaatse ervaringen en tips uit.”

De deelnemers legden in totaal 3 parcours af. Tijdens het eerste parcours dienden de chauffeurs een basketbal in een ring te krijgen door de reachtruck behendig omlaag en omhoog te manoeuvreren.

Het tweede parcours testte de snelheid van de chauffeurs via ‘box stacking’. Met de heftruck stapelden de chauffeurs namelijk zo veel mogelijk dozen in een welbepaalde volgorde.

Tijdens de spectaculaire finale streden vijf chauffeurs tegen de tijd om in de kortst mogelijke tijd een plexiglas cilinder met ballen te vullen, nadat ze die eerst uit een kruiwagen moesten halen.

Hier werden alle competenties getest en werd uiteindelijk Andy Ruymen gekroond tot ‘beste heftruckchauffeur van België’!

René Danielsson, CEO Motrac: “De ‘Belgian Lindecup’ is alvast een evenement waarnaar heftruckchauffeurs elk jaar reikhalzend uitkijken. In een typisch distributieland als België vervult de heftruckchauffeur immers een cruciale rol in een logistieke keten waar snelheid en efficiëntie maar ook veiligheid de ordewoorden zijn. Want zowat 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid blijken te wijten zijn aan de opleiding of aan technische gebreken van de heftruck. Daarom wordt in een theorieronde zijn kennis van veiligheid en techniek getest. En een praktische ronde met 3 proeven test zowel zijn precisie als snelheid.”

De 3 finalisten Andy Ruymen (1e), Kristof Meukens (2e) en Kurt Vanoppen (3e) ontvingen behalve een respectievelijke geldprijs van 500, 300 en 150 euro en een beker, ook een ticket voor het wereldkampioenschap, de Staplercup, die plaatsvindt van 19 tot 21 september in Aschaffenburg (Duitsland). Dit jaarlijkse evenement is uitgegroeid van een Duits kampioenschap tot hét wereldkampioenschap heftruckrijden.


(GL)