• 06/06/2013

Bolidt introduceert antimicrobiële technologie in Midden-Oosten

Na uitgebreid laboratoriumonderzoek in samenwerking met TNO, heeft Bolidt haar antimicrobiële vloer- en wandsystemen gelanceerd.

Trefwoorden: #antibacterieel, #Bolidt, #Dubai, #Europa, #Midden-Oosten, #vloeren, #zorgsector

Lees verder

Techniek

( Foto: Bolidt )

ENGINEERINGNET.NL -- De technologie is specifiek ontwikkeld voor de zorgsector en maakt gebruik van een nieuwe revolutionaire techniek waarbij bacteriën worden gedood zodra ze in aanraking komen met het vloer – of wandoppervlak.

De afgelopen jaren worden ziekenhuizen en zorgcentra geconfronteerd met multiresistente bacteriën zoals MRSA, een voor het oog onzichtbare bacterie die meer en meer resistent wordt tegen traditionele bestrijdingsmiddelen. De nieuwe Bolidt technologie biedt een effectieve bestrijding voor dit probleem.

Verouderde technologie is gebaseerd op chemische werking, die de groei van multiresistente bacteriën tegengaat maar die snel haar antimicrobiële werking verliest, waardoor bacteriën zich alsnog kunnen verspreiden.

Deze nieuwe systemen zijn echter gebaseerd op een gepatenteerde mechanische technologie, waarbij de bacterie bij contact met het vloeroppervlak door het elektrische ladingsverschil tussen de vloer en de bacterie zelf wordt gedood.

Middels deze nieuwe technologie kunnen de bacteriën geen resistentie ontwikkelen tegen de mechanische aanval en zich ook niet meer voortplanten, waardoor grote oppervlakken tegen ontwikkeling en verspreiding van bacteriën worden beschermd.

Aangezien juist via de vloeren een groot verspreidingsrisico bestaat van de multiresistente bacteriën, wordt met deze innovatie een enorme stap voorwaarts gezet in de strijd van ziekenhuizen en zorgcentra om multiresistente bacteriën zoals klebsiella pneumoniae en MRSA tegen te gaan.


(GL)