• 07/06/2013
  • |     BB

Draad omheining Ilvo-proefvelden in Wetteren doorgeknipt

Onbekenden zijn de proefvelden van Ilvo in Wetteren binnengedrongen. De omheining, draadhekwerk en stroomdraden, werden doorgeknipt.

Trefwoorden: #genetisch gemanipuleerd, #GGO-aardappelproeven, #ILVO, #Ilvo-proefsite, #proefproject, #VIB, #Vlaams Instituut voor Biotechnologie

Lees verder

research

( Foto: Ilvo )

ENGINEERINGNET.BE -- Op de Ilvo-proefsite vonden in 2011 en 2012 de omstreden GGO-aardappelproeven plaats. Nu blijken het draadhekwerk en de stroomdraden doorgeknipt te zijn. Er zijn naar verluidt ook duidelijke sporen van binnendringing.

Het gaat om een proefveld van20 hectaren, waar op dit ogenblik hoofdzakelijk gras en maïs geteeld worden. VIB - het Vlaams Instituut voor Biotechnologie voert er ook een kleinschalige maïsproef uit.

Het is raden naar de bedoeling van de overtreders. "Er zijn geen zichtbare vernielingen aan de gewassen. De politie heeft ter plaatse vaststellingen gedaan. Als eigenaar van het perceel heeft Ilvo, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, een klant tegen onbekenden ingediend", laat woordvoerster Greet Riebbels weten.


<