• 07/06/2013
  • |     BB

Wedstrijd: Ploegsteert scoort met 'gouden' thermoblocs

De producent van bouwmaterialen Ploegsteert dokterde een originele wedstrijd uit. Het stopte 50 'gouden' stenen bij zijn uitleveringen. De winnaar is nu bekend: bouwheer Wil De Ryck uit Weert.

Trefwoorden: #bouwprofessionelen, #Ploegsteert, #Steenbakkerijen, #thermoblocs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ploegsteert, met rechts winnaar van de hoofdprijs )

ENGINEERINGNET.BE -- De Steenbakkerijen van Ploegsteert vieren dit jaar 50 jaar 'Thermoblocs'. Daarom verstopten ze 50 ‘gouden’ stenen in hun pakken. Iedereen die voor 1 mei 2013 zo’n exemplaar vond, kon het bedrag terugwinnen ter waarde van de aankoopprijs voor alle bij de bouw gebruikte gewelven, gevel- én snelbouwstenen van Ploegsteert.

Bouwheer Wim De Ryck uit Reet vond tijdens het bouwen van zijn huis in Temse zo'n gouden exemplaar. Tijdens het slotevent kaapte hij na verloting de hoofdprijs weg. Hij besteedde voor 4.659 euro aan bouwmaterialen van Ploegsteert, die hij prompt terugbetaald kreeg.

Het bedrijf wilde ook iets doen voor de bouwprofessionelen. Dus maakten ook de architecten, aannemers en bouwstoffers van de winnaars kans op mooie prijzen.

Aannemer Walter De Block uit Temse, architecte Isabelle Modde van Infinum, eveneens uit Temse, en Bouw- en Tegelhandel Van den Broeck uit Hamme wonnen een citytrip voor 2 personen naar Barcelona.


ACHTERGROND
De Steenbakkerijen van Ploegsteert produceren bouwmaterialen waaronder snelbouwstenen, gevelstenen, gewelven en lateien. Verbo-B is een dochteronderneming van Ploegsteert, die zich toelegt op de volautomatische productie van verdiepingshoge prefab keramische muren. Sinds juni 2013 is deze nieuwe, ultramoderne productie-unit operationeel.