• 10/06/2013

Hilde Peerlings wint 9de UNIZO-Limburg LIVIA-Award

Vrijdag 7 juni werd de UNIZO-Limburg LIVIA-Award 2013, tijdens het Zomerfeest van KMO Contact Limburg, officieel uitgereikt aan de laureate door de winnares van vorige editie.

Trefwoorden: #automobielsector, #award, #Limburg, #Livia award, #Unizo, #zelfstandige

Lees verder

personalia

( Foto: Unizo, Hilde Peerlings )

ENGINEERINGNET.BE -- UNIZO-Limburg reikte tijdens het zomerfeest haar 9de LIVIA-Award uit. Deze prijs, die is uitgegroeid tot een begeerde onderscheiding onder vrouwelijke zelfstandige ondernemers, moet een stimulans geven aan het vrouwelijk ondernemerschap in Limburg.

Dit jaar gaat de begeerde prijs naar Hilde Peerlings van Groep Delorge-Peerlings, officiële merkverdeler van Audi, VW en Skoda. De twee andere kandidaten voor de LIVIA-award 2013 waren Patricia Robinne van Idearté en Kim Hardy en Kim Severy van Mamzel.

Hilde Peerlings begon haar carrière met een indrukwekkende loopbaan in de verzekering- & financiële sector. In 1999 geeft ze die job op en start, samen met haar broer, een zaak in de automobielsector.

Al snel voelt ze de behoefte om op eigen benen te staan. In 2005 opent ze haar eigen garage. Die groeit zeer snel uit tot een succesvolle zaak. In juni 2012 volgt dan de fusie tot groep Delorge-Peerlings. Over die groep heeft ze nu de dagelijkse operationele leiding.

Volgens de jury verdient Hilde Peerlings de LIVIA-Award omdat het nog steeds vrij uniek is om als vrouw op dergelijk niveau actief te zijn in de automobielsector sector. Ze slaagt er echter in om haar eigen zaak uit de grond te stampen en na een kleine 7 jaar uitgeroepen te worden tot ‘dealer van het jaar’ door invoerder d’Ieteren.


(GL)