• 13/06/2013
  • |     BB

Marc Begijn uitgeroepen tot Maintenance Manager van Jaar 2013

Marc Begijn, Plant Maintenance Manager bij Volvo Car Gent, is de nieuwe Maintenance Manager van het Jaar. Hij haalde het van twee kandidaten van Stora Enso: Katrien Bouckaert en Peter Heyndrickx.

Trefwoorden: #bemas, #maintenance manager, #maintenance manager van het jaar, #onderhoud, #stora enso, #volvo car, #volvo car gent

Lees verder

personalia

ENGINEERINGNET.BE – Zoals elk jaar, reikte Bemas – de Belgium Maintenance Assocation – in juni zijn award uit voor de beste Maintenance Manager in België uit. Tijdens een networking-event, waarop de 'fine fleur' van de onderhoudswereld vertegenwoordigd was, bleek de eer te gaan naar Marc Begijn, Plant Maintenance Manager bij Volvo Car Gent. Katrien Bouckaert en Peter Heyndrickx van Stora Enso Langerbrugge deelden de tweede plaats.

Marc Begijn werkt al zijn hele carrière bij Volvo, en is sinds 2006 Plant Maintenance Manager. In deze functie staat hij in voor alle productiemateriaal op een bedrijventerrein van 547.000m² met 828 robots, 8000 te onderhouden toestellen en 15,7 kilometer lopende band. Dit alles om jaarlijks meer dan 250.000 wagens te produceren, en met het oog op een toekomstige productie van 800.000 wagens.

Onderhoudsmanager Marc Begijn geeft bij Volvo Car leiding aan een onderhoudsteam van een negentigtal personen, waaronder 75 onderhoudstechnici, op een totaal van 290 voor de gehele plant. Hij beheert zijn eigen onderhoudsbudget en is ook verantwoordelijk voor de selectie en opleidingen van het onderhoudspersoneel. Op het vlak van productie- en bedrijfsinvesteringen heeft hij een raadgevende stem in het kapittel.

VCMS-productiesysteem
Om de rol van de onderhoudsafdeling in te schatten, is het belangrijk te weten dat Volvo wereldwijd met een gestandaardiseerd productiesysteem werkt: VCMS.

Dat is gebaseerd op de principes van Lean Manufacturing en streeft naar uniforme kwaliteits- en efficiëntiestandaarden in alle fabrieken. Op managementniveau vereist VCMS 'duidelijk leiderschap' om de competenties en gedrevenheid van de medewerkers te verhogen.

Toch niet onbelangrijk, vooral inzake de kwaliteit van het gepresteerde werk: de in Gent gebouwde V40 scoorde niet minder dan vijf sterren in de zogenaamde 'Euro NCAP' collisietest - volgens het instituut de hoogste score die ze ooit optekende.

VCG Handboek Onderhouds-engineering
Centraal bij Volvo staat het 'VCG Handboek Onderhouds-engineering', dat vertrekt vanuit de stelling dat beslissingen in het kader van onderhoud (meestal) een invloed hebben op de Life Cycle Cost van uitrustingen. Om deze te verlagen zijn betrouwbare en goed onderhoudbare systemen nodig, waaraan gewerkt wordt via RCM - Reliability Centered Maintenance.

De effectiviteit van de uitrusting wordt daarbij gemeten via OEE (Overall Equipment Effectiveness). De onderhoudsstrategie CBM (condition based), TBM (time based) of BDM (brake down mode) worden door onderhoudsingenieurs opgemaakt in een 'maintenance matrix'.

De onderhoudsfunctie maakt bij Volvo integraal deel uit van het totale bedrijfsproces. Verbeterideeën ontstaan vanuit Brainstorm Sessies met alle leden van het onderhoudsnetwerk.


(foto's: Bemas)

ACHTERGROND
Marc Begijn (53) studeerde af als industrieel ingenieur Electronica, optie telecommunicatie. Hij kwam in 1983 in dienst bij Volvo Car Gent, waar hij - via een ommetje bij Nedcar (in die perriode een samenwerking tussen Volvo en Mitsubishi) in Nederlands Limburg als manufacturing engineer in de periode 1993-1996 - opklom tot Plant Maintenance Manager. Al bij al kan hij bogen op zowat 20 jaar ervaring met de onderhoudsmaterie, maar hij puurde ook ervaring uit bijvoorbeeld zijn 6-jarige periode als zoneverantwoordelijke Productie in de lasfabriek.

OVER DE AWARD
Met deze jaarlijkse verkiezing, die plaatsvindt sinds 1998 en de actieve steun geniet van de Mainpress-uitgaven 'Engineeringnet' en 'Maintenance Magazine', wil Bemas de cruciale rol van onderhoud en de onderhoudsverantwoordelijke in de industrie onderstrepen. Onderhoud draait vandaag niet langer rond het herstellen van pannes, maar rond het actief werken aan de betrouwbaarheid en het rendement van de productieinstallatie. Efficiënt en effectief onderhoud zijn de beste manier waarmee een Belgische productiesite haar loon- en energiekostenhandicap kan compenseren. Onderhoud op een hoog niveau is dus de beste verzekering voor de continuïteit van een productiesite in ons land.