• 17/06/2013

Milieubedrijven lossen gevolgen ramp Wetteren op

Tijdens de ramp met het treintransport in Wetteren werden gronden verontreinigd, ontstond er afvalwater en een hele hoop schroot.

Trefwoorden: #afval, #afvalverwerking, #metaalschroot, #treinramp, #verontreiniging, #waterverontreiniging, #Wetteren

Lees verder

Nieuws

( Foto: Casier )

ENGINEERINGNET.BE -- Tijdens de treinramp in Wetteren ontstonden er in hoofdzaak drie soorten afvalstromen: afvalwaters, verontreinigde grond en schroot. Elk van deze afvalstromen kreeg een optimale verwerking.

Zo verwerkte het Gentse bedrijf TWZ het afvalwater dat ontstond door de vele bluswerken. Meer bepaald werd er 4400 m³ afvalwater verontreinigd met acrylonitrile, gezuiverd in hun gespecialiseerde waterzuiveringsinstallatie.

De verontreinigde gronden werden gesaneerd door DEC. Zij voerden de gronden af naar het grondrecyclagecentrum in Kallo in de Antwerpse haven. Ter plekke werd ook een grondwaterzuiveringsinstallatie geplaatst om verdere verspreiding van de verontreiniging via het grondwater tegen te gaan.

Het vele schroot dat ontstond door de verhakkelde treinwagons kreeg een recyclage bij de firma Casier in het West-Vlaamse Deerlijk. Het gaat over zo’n 250 ton schroot.

Dit schroot wordt verknipt en aan staalfabrieken geleverd als nieuwe grondstof. Een deel van het schroot is nog tijdelijk opgeslagen in een afgebakende zone voor eventuele verdere expertise binnen het gerechtelijk onderzoek.


(GL)