• 18/06/2013

Punch Powertrain wint ondernemersprijs

Kamer van Koophandel Limburg reikt ondernemersprijs Herman Dessers uit aan Cor van Otterloo.

Trefwoorden: #Cor Van Otterloo, #Herman Dessers, #Punch Power Train

Lees verder

Nieuws

( Foto: Voka )

ENGINEERING.BE -- Punch Powertrain uit Sint-Truiden is de laureaat van de ondernemersprijs Hermans Dessers.

Met de Ondernemersprijs Herman Dessers herinnert Voka – KvK Limburg Herman Dessers, die bijna 42 jaar directeur van de Kamer voor Handel en Nijverheid Limburg was.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd. De prijs werd in Genk overhandigd aan Cor Van Otterloo(Punch Power Train).

Punch Powertrain ontwerpt en produceert continu variabele transmissies (CVT's) en hybride aandrijflijnen. Deze innovatieve producten leveren voertuigen een uitstekende rijdynamiek, verbeterd comfort en een zeer laag brandstofverbruik.

De productievestiging in Sint - Truiden heeft een capaciteit van 240.000 eenheden per jaar. Zo heeft Punch Powertrain ook een vestinging in Nanjing (China) waar 150.000 transmissie-eenheden worden geproduceerd.. Momenteel breiden ze de productielocatie in Nanjing uit naar 300.000 transmissie-eenheden.

Een voorname reden voor de overwinning van Punch Powertrain is de opmerkelijke groei die het bedrijf de voorbije jaren doormaakte desondanks de grote crisis in de automobielsector.

Punch Powertrain wist toch nieuwe klanten en orders aan te trekken en creërde zo jobs. Voor wie in de automobiel sector wil overleven, is continue innovatie onvermijdelijk.

Een belangrijk onderdeel van Punch Powertrain is dan ook de uitgebreide R&D-afdeling die constant op zoek is naar duurzaamheid en innovatie in de ontwikkeling van nieuwe producten.


(LVD)

Op de foto: Paul Kumpen (voorzitter Voka – KvK Limburg), Cor van Otterloo (CEO Punch Powertrain) en Johann Leten (gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg)