• 18/06/2013

Swisslog gaat distributiecentrum Xenos uitbreiden

Xenos, onderdeel van de Blokker Holding, heeft Swisslog de opdracht gegeven om de uitbreiding aan haar geautomatiseerd distributiecentrum in Waalwijk te ontwerpen en te realiseren.

Trefwoorden: #distributiecentrum, #logistiek, #picking, #Swisslog, #Xenos

Lees verder

Nieuws

( Foto: Swisslog )

ENGINEERINGNET.NL -- Deze uitbreiding van het distributiecentrum zal de productiviteit in haar distributiecentrum naar een hoger niveau tillen en zal tevens de geplande toekomstige groei van de winkelketen ondersteunen.

Kern van de oplossing is een picking aan hoge snelheid die een maximale doorstroom levert en dat gekoppeld aan ergonomische hoge capaciteitspickposten. Een volledig op elkaar afgestemd systeem zorgt ervoor dat alle orderlijnen in de juiste volgorde opgeslagen en gepickt worden.

Verder zal een nieuw hoogbouwmagazijn van 35 meter hoog met 6 Vectura kranen de opslagcapaciteit uitbreiden met 22.000 palletlocaties.

Als general contractor, biedt Swisslog een turn-key-oplossing die ontwerp, realisatie en opstart van het nieuwe distributiecentrum omvat. Verder levert en integreert het bedrijf alle material handling apparatuur, aangestuurd door eigen standaard software.

De uitbreiding zal uitgevoerd worden in een volledige operationele productie en wordt in juni 2015 verwacht volledig opgeleverd te zijn.


(GL)