• 19/06/2013

165 jobs op de helling bij Randstad

Randstad kondigt aan drastisch te herstructureren in België. Zo meldt de Randstad Groep dat ze 165 banen op de tocht staan.

Trefwoorden: #B-bridge, #herstructurering, #Randstad, #Tempo-Team, #uitzendarbeid

Lees verder

HR

( Foto: Randstad, Jan Denys )

ENGINEERINGNET.BE -- Sinds 2008 vertoont de economische conjunctuur en daarmee de Belgische uitzendmarkt een heel grillig patroon. Daarnaast zijn er een aantal ontwikkelingen die structureel negatief inwerken op het gebruik van uitzendarbeid.

Hieronder zitten bijvoorbeeld de hoge loonkost in België, de snelle verschuiving van de werkgelegenheid van industrie naar diensten, de digitalisering en de groeiende concurrentie van onderaanneming en freelance werk.

Dit noodzaakt de groep tot een herstructurering, die moet bijdragen aan een efficiëntere en snellere organisatie met een focus op klantgerichte oplossingen.

Vooreerst wordt voorgesteld de servicecenters van Randstad en Tempo-Team met B-bridge om te vormen tot 1 service center. Daarnaast is er voor een aantal managers in de commerciële organisatie en de service centers in de structuur van de toekomst geen plaats meer.

Aan het aantal consulenten in de verschillende kantoren zou niet worden geraakt. Voor de andere HR-diensten van Randstad en Tempo-Team zou er eveneens niets veranderen. De reorganisatie zou voor gevolg hebben dat er voor 165 werknemers op een totaal van 1.957 geen plaats meer is.

Over dit voorstel werd vandaag de raadpleging met de ondernemingsraden in het kader van de Renault-wetgeving opgestart. De groep heeft zich daarbij geëngageerd tot een constructieve houding ten aanzien van de ondernemingsraden en de vakbonden.


(LVD)