• 20/06/2013

Wilo opent nieuwe fabriek in Zuid-Korea

Wilo breidt haar activiteit op de Aziatisch-Pacifische markt met de opening van een gloednieuwe fabriek in het Zuid-Koreaanse Busan.

Trefwoorden: #aziatische markt, #Green Building certificaat, #pompen, #pompmotoren, #Wilo

Lees verder

nieuws

( Foto: Wilo )

ENGINEERINGNET -- Deze fabrikant van pompen, met hoofdzetel in Dortmund, investeerde niet minder dan 27.25 miljoen euro in de ontwikkeling van deze ultramoderne productiefabriek.

De nieuwe constructie werd officiëel geopend op dinsdag 4 juni 2013 en de productie ging onlangs van start.

De groep heeft een voet aan de grond op de Aziatisch-Pacifische markt sinds het eind van de jaren tachtig, en begon de productie in Zuid-Korea in 1993.

Op jaarbasis kunnen nu voor de Aziatisch-Pacifische markt een miljoen pompen en 200.000 pompmotoren geproduceerd worden.

Ook de productie van grootschalige, voor de wereldmarkt bestemde pompen behoort tot de mogelijkheden van deze fabriek. Zij is immers uitgerust met eens testbank en een 18,3 meter diep testbassin voor commerciële pompen.

De nieuwe site in Busan is 51,700 m² groot, waarvan er intussen 31,900 m² zijn bebouwd. Een oppervlakte van 8,000 m² is gereserveerd voor mogelijke uitbreiding in de toekomst.

Naast het fabrieksgebouw, dat 13 meter hoog is en een oppervlakte van 24,146 m² omspant, beschikt het terrein eveneens over twee kleinere gebouwen voor administratie en accomodatie.

Al deze gebouwen hebben gemeen dat er van bij het begin rekening werd gehouden met de principes van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid, zodat zij ook kandidaat zijn voor een “Green Building” certificaat.


(GL)