• 21/06/2013

Praxair breidt uit in Antwerpse haven

Praxair heeft de bouw aangekondigd van een tweede luchtsplitsingsinstallatie alsook de uitbreiding van haar pijpleidingennetwerk in de Haven van Antwerpen.

Trefwoorden: #gas, #Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, #haven van Antwerpen, #luchtsplitsingsinstallatie, #pijpleidingen, #Praxair, #zuurstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Praxair, bestaande fabriek in Zwijndrecht )

ENGINEERINGNET.BE -- De nieuwe 1300 ton per dag installatie zal de capaciteit van zuurstof en stikstof in de haven verhogen.

Het bedrijf breidt zo haar activiteiten met klanten verder uit op basis van lange termijn overeenkomsten waaronder enkele met wereldwijd toonaangevende bedrijven.

De opstart van de luchtsplitsingsinstallatie is gepland voor begin 2016.

De nieuwe fabriek en het uitgebreide pijpleidingennetwerk zal de meerderheid van de industriële bedrijven in de haven van zuurstof en stikstof kunnen voorzien.

De installatie is ook ontworpen om vloeibare zuurstof, stikstof en argon te produceren voor bulkleveringen aan klanten in de farmacie & chemie, glas-, cement- en metaalproductie en de milieu- en voedingsmiddelenindustrie in België en Nederland.

Volgens het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, hebben een aantal van 's werelds grootste raffinage-, petrochemische en chemische bedrijven meer dan een miljard euro aan investeringen aangekondigd in de haven.

Het Havenbedrijf voorziet tevens een extra miljard euro aan investeringen in de nabije toekomst.


(GL)