• 21/06/2013

Ellen Joncheere nieuwe voorzitter FEBEM

FEBEM, de federatie van privaatrechtelijke milieubedrijven, heeft Ellen Joncheere aangeduid als voorzitter, waar zij David Vanheede opvolgt.

Trefwoorden: #David Vanheede, #Ellen Jonckheere, #FEBEM, #federatie, #milieu, #SITA, #VEOLIA

Lees verder

personalia

( Foto: FEBEM, Ellen Jonchheere )

ENGINEERINGNET.BE -- Ellen Joncheere is General Manager van SITA in België en Luxemburg en met haar aanstelling is ze de eerste vrouwelijke voorzitter in de 22 jarige geschiedenis van FEBEM. Als ondervoorzitter werd Bruno Arts verkozen, CEO van Veolia België.

Deze federatie heeft 200 leden actief in de omvorming van afvalstoffen in nieuwe grondstoffen en energie. Samen zorgen ze voor 2 miljard euro omzet en bijna 10.000 personeelsleden.

Na drie termijnen besloot David Vanheede (CEO Vanheede Environment Group) dat het tijd werd voor een nieuwe voorzitter. Na een interne bevraging werd uiteindelijk Ellen Joncheere als voorzitter aangeduid.

FEBEM kende als federatie recentelijk een sterke groei met een verdubbeling van het ledenaantal en het opzetten van een ruime dienstverlening naar de leden toe.

De laatste jaren evolueerde ze van een op de problematiek van het afvalbeheer gerichte naar een meer materialengerichte associatie, een evolutie die ook de trend in de bedrijfssector weerspiegelt: vertrekkende vanuit een materialenbehoefte in de Belgische industrie proberen deze bedrijven afvalstoffen om te vormen tot nieuwe materialen, die dan kunnen dienen als grondstof voor nieuwe producten of als brandstof voor de opwekking van energie.


(GL)

ACHTERGROND
Ellen Joncheere staat sinds 2009 als General Manager aan het roer bij SITA Belux. Voordien werkte zij verschillende jaren in de energiesector. Zij neemt het vaandel over van David Vanheede en zal met haar gedegen ervaring de geïmplementeerde beleidslijnen verder uitwerken.

Tijdens de komende twee jaar, de duur van één ambtstermijn als voorzitter, zal zij zich richten op het ondersteunen van de sectorale positionering binnen de actuele economische en maatschappelijke ontwikkeling en de communicatie omtrent deze tendensen verzekeren.