• 26/06/2013

Gimv investeert in Complix

Gimv en het Biotech Fonds Vlaanderen investeren in het biofarmaceutisch bedrijf Complix dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt op basis van het Alphabody platform.

Trefwoorden: #Alphabodies, #biofarmaceutisch, #Complix, #financiering, #Gimv, #investering

Lees verder

Nieuws

( Foto: Complix )

ENGINEERINGNET.BE -- Deze investering kadert in een totale Serie B kapitaalronde van 12 miljoen euro door een syndicaat van gerenommeerde life sciences investeerders.

Complix is een biofarmaceutisch bedrijf dat een pijplijn van geneesmiddelen ontwikkelt, namelijk Alphabodies, voornamelijk gericht op oncologie en auto-immuniteit.

Alphabodies zijn een revolutionaire klasse van therapeutische eiwitten die de aantrekkelijke kenmerken van antilichamen, waaronder een hoge specificiteit en affiniteit, combineren met de voordelen van kleine chemische geneesmiddelen, zoals extreme stabiliteit en hun vermogen om cellen binnen te dringen.

Dankzij deze unieke eigenschappen, kunnen Alphabodies een brede waaier van ziekten aanpakken waar tot op vandaag nog geen of beperkte behandelingsmethodes voor bestaan.

Complix heeft haar hoofdzetel in Hasselt in de Life Sciences incubator BioVille en heeft daarnaast onderzoekscentra in Gent en in Luxemburg.

Deze financiering zal gebruikt worden om een eerste reeks Alphabodies voor de behandeling van kanker en auto-immuunziekte te ontwikkelen, en om het platform verder uit te breiden en te valideren.


(GL)

ACHTERGROND
Complix is de zesde biotech investering in de huidige portefeuille van Gimv en het door Gimv beheerde Biotech Fonds Vlaanderen naast Ablynx, Actogenix, Agrosavfe, Multiplicom and Pronota.

Sinds de oprichting in 2008 heeft Complix reeds 26 miljoen euro financiering opgehaald, inclusief deze nieuwe investering.