• 28/06/2013

Bierbrouwerij Lindemans investeert 15 miljoen euro

In Vlezenbeek legde de Minister van Financiën, Koen Geens, de eerste steen voor de nieuwe productie- en opslagruimte van Brouwerij Lindemans.

Trefwoorden: #brouwerij Lindemans, #Jan Delcour, #Koen Geenen, #Vlezenbeek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Brouwerij Lindemans )

ENGINEERINGNET.BE -- De expansie van de bierbrouwerij is noodzakelijk om aan de stijgende buitenlandse vraag naar Lindemans-bieren te kunnen voldoen.

De investering gaat gepaard met een investering van ruim 15 miljoen en zal tot 20 extra jobs genereren.

De brouwerij die sinds 1809 opgericht is produceerde in 2012 ruim 85.000 hectoliter. Het is door toenemende vraag van het buitenland en het gebrek aan opslagruimte dat het bierconcern beslist heeft om uit te breiden.

Zo exporteert Lindemans 55% van zijn productie naar het buitenland. Er wordt geëxporteerd naar een 30-tal landen, waaronder de Verenigde Staten, Frankrijk, Rusland, Zwitserland, lsraël, China en Japan.

De voorbije jaren nam de verkoop aan het buitenland fors toe. Noord- en Zuid-Amerika was tussen 2007 en 2012 goed voor een toename van 20%, de Europese markt (incl. Rusland) groeide met 63%. De grootste stijging was de export naar Azië, deze steeg met maar liefst 318%.

De investering gaat ook gepaard met een grotere opslagruimte. Zo wijkt de bierbrouwerij niet af van zijn traditioneel productieproces dat gekenmerkt wordt door een lange gisting en rijpingsproces.

Met het oog op het verdubbelen van de stockage-, afvul- en verpakkingscapaciteit, werd daarom beslist om 15 miljoen euro te investeren in een nieuw gebouw.

In dit gebouw zullen in de toekomst de flessen van 25cl worden afgevuld. De oude gebouwen worden voorbehouden voor de botteling in flessen van 75 en 37,5 cl dixit Jan Delcour, voorzitter van de Raad van Bestuur.


(LVD)