• 28/06/2013

12 vernieuwende projecten bekroond door FDME

Indaver en Sleco besteden een miljoen euro aan projecten voor een duurzaam materialen- en energiebeheer in Vlaanderen.

Trefwoorden: #duurzame projecten, #ecologie, #FDME, #Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer

Lees verder

Nieuws

( Foto: FDME, Voedselbos De Weegbree )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer (FDME) maakt vandaag de laureaten van de zevende projectoproep bekend.

In totaal worden 12 projecten ondersteund: 5 met een bovenlokale focus voor een bedrag van 122.220 euro en 7 lokale of kleinschalige projecten voor een bedrag van 17.300 euro.

Dat brengt het totaalbedrag waarmee het Fonds sinds 2007 verschillende vernieuwende initiatieven ondersteunt op 996.550 euro. De financiële middelen komen van Indaver en Sleco, een joint venture van Indaver en Sita.

Het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer ondersteunt vernieuwende projecten die Vlamingen duurzamer leren omgaan met materialen en energie. De selectie gebeurt door een onafhankelijke jury.

Ook dit jaar weer richten de projecten zich op een zeer divers publiek, van scholieren en koks in bedrijfskeukens tot consumenten en overheden.

Het Fonds speelt in op nieuwe maatschappelijke tendensen. Zo is er dit jaar veel aandacht voor duurzame consumptie en duurzame omgang met voedsel.

Om nog meer organisaties en burgers bewust te maken van het bestaan van het Fonds als katalysator voor gedragsverandering is er nu een website: www.fdme.be.

Op de website kan u onder andere terecht voor nuttige informatie voor potentiële kandidaten, good practices en een overzicht van de projecten gesteund tussen 2007 en 2013.

Het FDME is een unieke samenwerking tussen Indaver, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen en het Actiecomité ter beveiliging van het Leefmilieu op de Linkeroever en in het Waasland (Abllo).

Zij maken deel uit van het bestuurscomité dat de werkzaamheden van het Fonds coördineert in de schoot van de Koning Boudewijnstichting.


(GL)