• 18/07/2013

In welke potentiële groeiers investeerde Gimv dit jaar al?

Investeringsvehikel Gimv geeft in Business Update van 1ste trimester overzicht van bedrijven waarin het dit jaar al investeerde. Geen verrassing: big data en biofarma zijn van de partij.

Trefwoorden: #Alphabodies, #Belgocontrol, #Boeing, #Complix, #EADS, #Eurocontrol, #gimv, #Koen Dejonckheere, #Lockheed Martin, #Luciad, #NAVO, #Planetveo, #Sagem, #Thales

Lees verder

research

( Foto: Gimv, Koen Dejonckheere )

ENGINEERINGNET.BE – Gimv heeft de gewoonte om op kwartaalbasis een update te geven van haar activiteiten, zonder een volledig resultaat te publiceren. Daarin valt onder meer informatie te rapen over de groeibedrijven waarin het in 2013 al investeerde. Het gaat om drie firma's: Luciad, Planetveo en Complix. Geen verrassing: big data en biofarmaceutica zitten er bij.

Luciad werd opgericht in 1999 als een spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven. Het ontwikkelt software waarmee toepassingen kunnen worden gemaakt die 'een gedetailleerd inzicht geven in de situatie waarin iemand of iets zich ruimtelijk bevindt'. De producten van Luciad spelen een rol in het verwerken van grote hoeveelheden gegevens – de befaamde 'big data' - en van geografische informatie afkomstig van satelliet, radar, kaart,… om daarop onmiddellijke beslissingen te nemen.

Luciad is leverancier bij uitstek voor bedrijfskritische systemen in de luchtvaart- en veiligheidssector, met als klanten onder meer Belgocontrol, Boeing, EADS, Eurocontrol, Lockheed Martin, Sagem, Thales en de NAVO.

Complix - opgericht in 2008 - is een biofarmaceutisch bedrijf dat een pijplijn van geneesmiddelen ontwikkelt, namelijk Alphabodies, voornamelijk gericht op oncologie en auto-immuniteit. Alphabodies zijn een revolutionaire klasse van therapeutische eiwitten die de aantrekkelijke kenmerken van antilichamen, waaronder een hoge specificiteit en affiniteit, combineren met de voordelen van kleine chemische geneesmiddelen, zoals extreme stabiliteit en hun vermogen om cellen binnen te dringen.

Daardoor kunnen Alphabodies een brede waaier van ziekten aanpakken waar tot op vandaag nog geen of beperkte behandelingsmethodes voor bestaan.

Complix heeft haar hoofdzetel in Hasselt in de Life Sciences incubator BioVille en heeft daarnaast onderzoekscentra in Gent en in Luxemburg.

Planetveo is actief in de markt voor verre reizen op maat met bestemming Azië, Afrika, Oceanië en Amerika. Dankzij de expertise van zijn reisadviseurs in elk van de aangeboden bestemmingen, biedt Planetveo zijn klanten een uiterst persoonlijke service.

Gedelegeerd bestuurder Koen Dejonckheere: “Vanuit onze langetermijnfocus gingen we de voorbije periode -in elk van onze investeringsplatformen- opnieuw een aantal partnerships aan met beloftevolle ondernemingen, die we voluit willen begeleiden en ondersteunen in hun ambitieus groeitraject. Ook de komende maanden gaan we verder uit van een blijvend interessante investeringsactiviteit.”


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Ze beheert ongeveer 1,8 miljard euro (inclusief fondsen van derden) aan investeringen in 75 portefeuillebedrijven die samen een omzet van meer dan 6 miljard euro genereren en meer dan 26.000 professionals tewerkstellen.