• 30/07/2013
  • |     BB

Air Liquide investeert 50 miljoen in Antwerpse haven

Franse groep Air Liquide gaat nieuwe productie-unit voor koolmonoxide bouwen als onderdeel recent afgesloten langlopend contract met BASF.

Trefwoorden: #air liquide, #basf, #koolmonoxide, #mdi

Lees verder

Nieuws

( Foto: BASF, site Antwerpen )

ENGINEERINGNET.BE – Het Franse Air Liquide sloot recentelijk een langlopend contract met BASF voor de levering van het industriële gas koolmonoxide aan hun MDI-fabriek in Antwerpen.

MDI of Methyleendifenyldiisocyanaat is een van de grondstoffen voor polyurethaan, een basis voor de vervaardiging van zeer veerkrachtige schuimzittingen, duurzame elastische wielen, hoog presterende hechtmiddelen, enz.

Nu laat het Franse bedrijf weten 50 miljoen euro te zullen investeren in nieuwe installaties om de productiecapaciteit van koolmonoxide op te drijven om aan de vraag van BASF te kunnen voldoen. Dat komt neer op een verdubbeling van de capaciteit die Air Liquide in de Antwerpse haven heeft.

In een mededeling stelt het bedrijf dat de de chemische industrie nog steeds groeit in de belangrijkste industriegebieden van West-Europa: 'Bovendien blijft de vraag naar industrieel gas hoog én heeft Antwerpen het grootste chemische en petrochemische cluster van Europa'.

De installatie zal gebouwd worden door het eigen Engineering & Construction-team van Air Liquide en wordt naar alle waarschijnlijkheid in het eerste kwartaal van 2015 in gebruik genomen.