• 12/08/2013

CVC Capital Partners doet 'stevig bod' op Campbell Europe

Durfkapitalist CVC Capital Partners zit in de laatste lijn van onderhandelingen met Campbell Soup Company voor overname Europese activiteiten. Dat bevestigen beide bedrijven.

Trefwoorden: #campbell, #campbell europe, #campbell soup, #cvc, #cvc capital, #liebig, #pepperidge, #royco

Lees verder

Nieuws

( Foto: Campbell Soup Company )

ENGINEERINGNET – Campbell Europe, met hoofdkwartier in Puurs en goed voor zowat 1.300 personeelsleden, krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar: de Britse durfkapitalist CVC Capital Partners. Beide bedrijven zitten daarvoor 'in de laatste lijn van onderhandelingen', hebben ze laten weten.

De Europese tak van Campbell Soup Company is vooral actief in België, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Finland, en staat in België vooral bekend om merken zoals Devos Lemmens en Royco. In de andere Europese landen gaat het vooral om Liebig en Royco in Frankrijk, Erasco in Duitsland en Bla Band in Zweden.

In de overname zouden 'bepaalde' Europese activiteiten rond soepen, sausen en bouillons vervat zitten. Zo zijn noch de Campbell-producten in Groot-Brittannië, Ierland, het Midden-Oosten en Afrika in de overeenkomst opgenomen, noch het 'Pepperidge Farm'-merk en de producten van de Deense Kelsen Group.

Wel worden 4 fabrieken overgedragen: die van Puurs in België, Le Pontet in Frankrijk, Lubeck in Duitsland en Karpalund in Zweden.

"CVC heeft een stevig bod gedaan", laat Campbell Soup Company in een mededeling weten. Om welk bedrag het gaat, werd niet vrijgegeven. In fiscaal jaar 2012 genereerden de in de overname opgenomen merken een zakencijfer van ongeveer 400 miljoen euro.

Als alles goed gaat, zal de overeenkomst rond zijn in het eerst kwartaal van 2014, aldus nog Campbell in de mededeling.


(Bert Belmans)