• 20/08/2013

Industriële VDL-groep rekent op beterschap in 2013

VDL, waartoe onder meer ook Bus & Coach in Roeselare behoort, is positief over de toekomst: 'mede door de oplopende totale orderportefeuille wordt er groei voorzien'.

Trefwoorden: #bus, #coach, #faro, #nedcar, #vdl

Lees verder

Nieuws

( Foto: Faro, inscannen CMM-autostoel bij VDL )

ENGINEERINGNET .BE – De VDL-groep in Eindhoven, een zeer gediversifieerde maar quasi uitsluitend op de industrie gerichte onderneming, kondigt voor heel 2013 een verwachte groei van 10% (nettoresultaat) aan.

Het baseert zich daarvoor onder meer op zijn oplopende orderboekje, dat aandikte van 480 miljoen euro eind 2012 tot 616 miljoen euro medio 2013.

Al in de eerste jaarhelft van 2013 tekende de onderneming een omzetgroei op van +10%, vergeleken met dezelfde periode in 2012. Wel kwam het resultaat na belasting over de eerste zes maanden iets lager uit: 27,5 miljoen euro in 2013 ten opzichte van 33,6 miljoen euro in 2012.

Ook het aantal medewerkers is toegenomen van 8.757 eind 2012 naar 8.854 medio 2013.

De resultaten en verwachtingen van VDL zijn interessant omdat de groep door zijn brede waaier aan industriële activiteiten, een prima graadmeter is voor de economische gezondheid van de technische en industriële sectoren.

Zo legt het bedrijf, met hoofdkantoor in Eindhoven zich onder meer toe op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en eindproducten, en de assemblage van personenauto’s (via overname Nedcar).

Maar het is ook een toeleverancier en actief in bijvoorbeeld warmte-, koel- en luchttechnische installaties, productieautomatiseringssystemen, installaties voor de olie-, gas- en petrochemische industrie, systemen voor de agrarische sector, zonnebanken, dakkoffers, containerhandlingsystemen, sigaren- en verpakkingsmachines, componenten voor bulkhandling, afzuiginstallaties en systemen voor explosie- en brandbeveiliging.

De hele groep telt niet minder dan 81 werkmaatschappijen, verspreid over 18 landen en ruim 8.800 medewerkers.

Hoewel economen een waarschuwend vingertje opsteken, lijken verschillende industriebranches stilaan zicht te hebben op betere tijden. Ook de Europese Commissie bevestigde onlangs nog dat er tekenen waren dat een omslag imminent is.


(Bert Belmans)