• 06/09/2013

Nieuwe verkoopdirecteur moet Biocartis reële omzet opleveren

Het Belgisch-Zwitserse biotechbedrijf Biocartis heeft een Chief Commercial Officer aangesteld: de Deen Ulrik Cordes. Die moet de stap naar reële inkomsten helpen waarmaken.

Trefwoorden: #Biocartis, #Chief Commercial Officer, #gezondheidszorg, #Ulrik Cordes

Lees verder

research

( Foto: Biocartis, Ulrik Cordes )

ENGINEERINGNET.BE -- Met de aanwerving van Cordes wil de van origine Vlaamse biotechspeler zijn ambitie kracht bijzetten om van kapitaalopslorpend onderzoeksbedrijf te evolueren naar een commerciële onderneming met reële inkomsten.

De firma, met vestigingen in Mechelen en Lausanne, legt zich toe op moleculaire diagnostiek en 'gepersonaliseerde geneeskunde', vooral op het vlak van kanker.

Met Ulrik Cordes trekt de onderneming alvast een verkoopdirecteur met ervaring aan: hij heeft meer dan 18 jaar ervaring in verschillende marketing-, verkoop- en managementfuncties in zowel de medtech-, farma- als de biotechindustrie.

Zo werkte hij onder meer voor Thermo Fisher Scientific en Dako (kankerdiagnostiek), en voordien bij Biotech (thans GE Healthcare).

Cordes behaalde zijn Master of Science in Biochemie aan de Universiteit van Kopenhagen en een Commercieel Bachelor diploma aan de Business School van Kopenhagen.

Rudi Pauwels, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur: "Het aantrekken van Ulrik is een cruciale stap om ons vooropgestelde doel te bereiken: ervoor zorgen dat gepersonaliseerde geneeskunde een dagelijkse realiteit wordt door de uitbouw van een wereldwijde business."

"Ulrik beschikt over een unieke combinatie van ervaring en succes in het uitbouwen van commerciële strategieën en het aantrekken van verkoopsprofessionals."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Biocartis streeft naar het verbeteren van de gezondheidszorg door de praktijk van gepersonaliseerde geneeskunde. De ambitie van Biocartis is 'een nieuwe gouden standaard voor diagnostische testen te vestigen'. Het telt momenteel 170 personen en haalde in totaal bijna 150 miljoen euro kapitaal op.