• 11/09/2013

Thalys spint garen bij stopzetting Fyra

Thalys vaart wel bij stopzetting Fyra begin 2013: tot eind augustus stapten er al 44% meer reizigers op de rode treinen. Bovendien wil NMBS van Thalys een volwaardig spoorbedrijf maken.

Trefwoorden: #deutsche bahn, #financieel, #fyra, #nmbs, #sncf, #spoor, #thalys

Lees verder

nieuws

( Foto: Thalys )

ENGINEERINGNET – 'Thalys telt af naar transformatie tot volwaardig spoorbedrijf'. Dat is het grote nieuws waarmee CEO Franck Gervais uitpakt. Met in de marge de vaststelling dat Thalys de grootste winnaar is van het Fyra-debacle.

Sinds 1996 zijn de NMBS, SNCF en Deutsche Bahn, met respectievelijk 28%, 62% en 10% van de aandelen, de drie eigenaars van Thalys, met de Nederlandse Spoorwegen als partner.

Thalys International staat op dit ogenblik enkel in voor het commerciële beheer van de rode treinen, de transportmissie zelf - het laten rijden van de treinen op elk van de nationale infrastructuren – bleef in handen van de 4 partners.

De 2 grootste aandeelhouders, het Franse SNCF en de NMBS, willen nu een volwaardig, transnationaal exploitatiebedrijf in het leven te roepen, dat verantwoordelijk zal zijn voor alle activiteiten inclusief de spooroperaties. Dat moet meer efficiëntie en flexibiliteit opleveren en ook de stiptheid en de treinreiziger ten goede komen. De planning voorziet 2015 als datum.

De holding, Thalys International, blijft naar verluidt gewoon in zijn huidige vorm bestaan. In het nog op te richten bedrijf daarentegen zullen enkel de NMBS voor 60% en de Franse spoorwegen voor 40% participeren. 'Dat versterkt het Belgische karakter van Thalys nog,' stellen de twee in een mededeling.

Hoe de overdracht van taken en bevoegdheden zal verlopen, niet (nog) niet duidelijk. Momenteel werken en ongeveer 2.500 medewerkers voor Thalys, maar slechts een minderheid daarvan is rechtstreeks in dienst.

De meeste werknemers – een mengelmoes van nationaliteiten, verdeeld over 4 landen - zijn in dienst bij de aandeelhouders NMBS, SNCF, DB en bij partner Nederlandse Spoorwegen.

Ondertussen spint Thalys garen bij het Fyra-debacle. Sinds de Italiaanse stellen niet meer rijden op het Belgische en Nederlandse spoor, heeft Thalys de afgelopen acht maanden zijn reizigersaantallen op de lijn zien toenemen met 44,2%. Daarom komen er vanaf 7 oktober 2013 twee extra heen - en terugreizen bij.

Ondanks het feit dat er door een onderhoudsplan naar verluidt 5% minder vervoerscapaciteit was, slaagde het bedrijf er tot en met augustus toch nog in een 1,2% omzetstijging te boeken. Vooral dankzij Fyra.


(Bert Belmans)