• 17/09/2013

Ook Alfaport en Voka pleiten voor aanpassing Wet Major in Antwerpen

De Open Brieven van Fernand Huts lijken effect te ressorteren. Ook Voka en Alfaport pleiten voor aanpassing Wet Major: zoals in Gentse haven moet ook in Antwerpen logistieke diensten uit de wet.

Trefwoorden: #alfaport, #haven, #havenarbeid, #huts, #katoen natie, #logisport, #voka, #Wet major

Lees verder

Nieuws

( Foto: Katoen Natie, logistieke activiteiten bij Logisport )

ENGINEERINGNET.BE-- In een eigen Open Brief vragen de voorzitters Stéphane Verbeeck van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Walter Van Mechelen van Alfaport dat 'alle stakeholders in deze discussie over hun eigen schaduw heen stappen' om te vermijden dat Antwerpen een logistiek kerkhof wordt.

Alfaport is de federatie van de Antwerpse havenbedrijven, waarbij zo'n 400 leden zijn aangesloten, die samen meer dan 22.000 mensen direct tewerkstellen.

Daarmee treden de twee briefschrijvers Katoen Natiebaas Fernand Huts bij, die in zijn eigen onnavolgbare stijl de afgelopen weken de politici – onder meer - wees op de inconsequentie van de Wet Major: in de Gentse geldt deze wet ook, maar wordt een uitzondering gemaakt voor logistieke activiteiten.

Uit de Open Brief van Verbeeck en Van Mechelen: "De manier waarop arbeid in de Antwerpse haven wordt georganiseerd is stilaan een anachronisme aan het worden. Logistieke activiteiten zijn onderhevig aan de Wet Major, enkel en alleen omdat ze zich geografisch gezien binnen het havengebied situeren. Oefen je diezelfde activiteit uit een paar kilometer verderop, dan geldt de Wet Major plots niet meer."

"Zo wordt in een magazijn in pakweg Venlo, Duisburg, Marseille maar ook in de Gentse haven exact dezelfde logistieke activiteit ontwikkeld tegen veel goedkopere loon- en arbeidsvoorwaarden."

"Nochtans geldt ook in het Gentse havengebied de Wet Major. Alleen heeft men er daar de logistieke activiteiten uitgelicht. Een keuze die Gent duidelijk geen windeieren heeft gelegd. Waarom kan in Antwerpen niet, wat in Gent wel kan?"

"Om het onderscheid te maken tussen logistiek werk en het fysieke laden of lossen van zeeschepen, hoef je volgens ons geen leger experts op te trommelen. Met een portie gezond verstand en wat politieke wil kom je al een heel eind."

"Maar zo lang politici, werkgevers en vakbonden in Antwerpen er niet in slagen om een pragmatische oplossing te bedenken voor het arbeidsvraagstuk, zo lang zal de tewerkstelling in de logistiek binnen de Antwerpse haven stagneren of teruglopen."

"En dan dreigt niet alleen Antwerpen maar heel Vlaanderen van een logistieke hotspot herschapen te worden in een logistiek kerkhof."


(Bert Belmans)