• 19/09/2013

Michèle Sioen wordt in 2014 eerste vrouwelijke voorzitter van VBO

CEO van Sioen Industries met unanimiteit van stemmen verkozen tot opvolger Pierre Alain De Smedt. "Een topmanager en ondernemer", stelt VBO-voorzitter Pieter Timmersmans.

Trefwoorden: #economie, #Fedustria, #michele sioen, #Pierre Alain De Smedt, #Pieter Timmermans, #sioen, #vbo, #voorzitter

Lees verder

personalia

( Foto: VBO, Michèle Sioen )

ENGINEERINGNET.BE – Michèle Sioen is door huidig VBO-voorzitter Pierre Alain De Smedt zelf voorgedragen als opvolger. Zijn mandaat loopt eind april 2014 ten einde.

Daarmee wordt Sioen vanaf mei volgend jaar de eerste vrouwelijke voorzitter van de werkgeversfederatie.

Michèle Sioen: “De komende maanden zal ik mij, samen met huidig voorzitter Pierre Alain De Smedt en CEO Pieter Timmermans, voorbereiden op deze nieuwe en boeiende uitdaging. Tijdens deze studieperiode zal ik dan ook geen verklaringen afleggen noch standpunten innemen.”

Sioen staat al sinds 2005 aan het hoofd van het gelijknamige Sioen Industries. Haar bedrijf legt zich toe op technisch textiel, met afdelingen in beide landsdelen en ook in verschillende landen binnen en buiten de EU-zone. De onderneming is min of meer een buitenbeentje: ze beheert zelf de volledige industriële ketting, van garen tot eindproduct. Dat is niet courant in de sector, maar het maakt hen minder afhankelijk van externe leveranciers. De CEO staat er om bekend veel belang te hechten aan innovatie.

De vrouwelijke CEO kent bovendien ook de wereld van de bedrijfsfederaties door en door. Zij is sinds 2011 vice-voorzitter van de organisatie en was tussen 2007 en 2010 voorzitter van Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, de hout- en meubelindustrie. Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: "Met haar trackrecord is ze een Belgische topmanager en topondernemer."

Sioen vervult de functie van voorzitter voor de periode van drie jaar.


(Bert Belmans)