• 20/09/2013

Waalse ABM mag motorreductoren bouwen voor Siemens

Waalse ABM opent gloednieuw atelier in Fleurus voor assemblage en distributie van (bepaalde) Siemens-motorreductoren. Goed voor een investering van om en bij één miljoen euro.

Trefwoorden: #abm, #Atelier Belge de la Manutention, #fleurus, #motorreductor, #reductor, #Siemens

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- Vandaag heeft het Waalse ABM (Atelier Belge de la Manutention) in Fleurus nabij Charleroi een nieuw assemblagecentrum voor motorreductoren van engineeringgroep Siemens officieel ingehuldigd.

De samenwerking tussen beide fabrikanten gaat terug tot de jaren negentig. Het bedrijf had sinds 2010 al de exclusieve verdeling van bepaalde Siemens-motorreductoren op zak, en werd in 2011 ook een gecertificeerd revisiecenter voor dat type reductoren.

Nu mag de Waalse onderneming voor een ander type motorreductor nog een stap verder gaan en deze – uitsluitend voor de Belgische markt – assembleren en verdelen. Eind augustus ontving het van Siemens ook daarvoor de officiële certificatie als Assembly Center.

'Dat houdt vooral kortere levertermijnen en meer flexibiliteit voor de klanten op', aldus beide bedrijven. "De standaard leveringstermijn bedraagt nu zeven dagen", aldus afgevaardigd ABM-bestuurder Jean-Pierre Feltrin.

Het gaat met name om wormwieloverbrengingen en tandwieloverbrengingen met parallelle as, conische en coaxiale systemen, naast lantaarndrijfwerken voor de montage van IEC-motoren.

In totaal beslaat het nieuwe gebouw een oppervlakte van 3.727m², waarvan 256m² voorbehouden is aan de samenbouw van de nieuwe reductoren.

Volgens ABM was met de uitbreiding een bedrag van om en bij 1 miljoen euro gemoeid, goed voor een verdubbeling van zijn industriële assemblagecapaciteit in het algemeen.

Concreet werd de productieruimte met 10 % uitgebreid en het is nu ook mogelijk meer in de hoogte te werken. Uitgerust met opslagrekken die tot zes meter hoog kunnen reiken, is het magazijn ook voorzien op lange termijn groei.


(Bert Belmans) ( foto: Siemens)

ACHTERGROND
ABM biedt totaaloplossingen voor alle industriële transportbanden: reserveonderdelen, onderhoud, engineering, vulkanisatie, evenals maatoplossingen of opslagsystemen. De onderneming telt een vijftigtal medewerkers, en is ook actief op het vlak van herstelling en onderhoud van mechanische aandrijfsystemen in het algemeen.