• 25/09/2013

Jungheinrich bouwt eigen onderdelenmagazijn ’volgens nieuw concept’

“Beschikbaarheid van reserveonderdelen voor de wereldwijd actieve klanten stijgt tot meer dan 98 procent“, aldus woordvoerder van Jungheinrich.

Trefwoorden: #economie, #handling, #Jungheinrich, #logistiek, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET -- In Kaltenkirchen ten noorden van Hamburg heeft logistiek speler Jungheinrich een gloednieuw distributiecentrum gebouwd. Totale investering: 35 miljoen euro.

Geen ophefmakend nieuws, maar toch zit er een origineel kantje aan het project. De engineers van de onderneming hebben zich namelijk letterlijk helemaal mogen laten gaan bij het ontwerp van het logistieke systeem.

Zo is alle gebruikte technologie afkomstig uit eigen rangen: het handlingconcept, het Warehouse Management System, de automatische systemen, de volledige besturingstechniek, tot en met het hele projectbeheer van ontwerp, engineering en bouw.

Blijkbaar hebben de ingenieurs daar een erezaak van gemaakt en een paar tandjes bijgestoken: ze claimen – bij monde van manager klantenservice Dirk Schulz, 'een beschikbaarheid van de onderdelen van méér dan 98%'.

Het is een opslagruimte van 20.000 vierkante meter geworden, inclusief hoogbouwmagazijn van 31 meter, waarin meer dan 65.000 artikelen worden bijgehouden op 110.000 magazijnplaatsen.

Het magazijn werd naar verluidt gerealiseerd volgens 'een nieuw logistiek concept'. Wat dat precies inhoudt, is niet duidelijk. De resultaten daarentegen zijn dat wel: het hele systeem kan tot 1.000 posities per uur verwerken, en sorteert de uitbreng volgens drie tijdzones – Amerika, Midden-Europa en Azië. Bovendien garandeert Jungheinrich uitlevering binnen de 24 uur, 365 dagen per jaar.

Alleszins een mooie democase op reële schaal voor wanneer Jungheinrich als totaalondernemer voor complete logistieke systemen, weifelende klanten wil laten zien hoeveel kennis hun engineers wel in huis hebben…


(Bert Belmans)