• 25/09/2013

Opgelet: deze vrijdag Nacht van de Onderzoekers 2013

Voor Europese researchers is het deze vrijdag weer zover: de Nacht van de Onderzoekers 2013 komt er aan. In niet minder dan 300 steden tegelijk!

Trefwoorden: #belspo, #eco, #europese commissie, #nacht van onderzoekers, #research, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: Belspo )

ENGINEERINGNET.BE – De Nacht van de Onderzoekers is een initiatief van de Europese Commissie uit 2005. Het is uitgegroeid tot een van de populairste evenementen in de EU voor het grote publiek, in het bijzonder gezinnen, jongeren en allen die a priori geen specifieke band hebben met de wetenschap.

"Het doel van De Nacht is de wetenschapswereld te belichten vanuit een totaal nieuwe invalshoek met ludieke en originele activiteiten, ver van elke traditionele en traditionalistische voorstelling", stelt Luth Knockaert van Belspo, dat het event coördineert.

Dat zijn bijvoorbeeld educatieve ateliers voor groot en klein, spektakels, verschillende spelen, wetenschapsshows, films, documentaires enz. Een elektronische dansavond met buitenlandse artiesten zal het evenement afsluiten.

Op 27 september vindt de Nacht tegelijk in niet minder van 300 Europese steden in Europa plaats. In België is "Beter en langer leven dankzij de wetenschap!" als centraal thema gekozen.

Bezoekers zullen ontdekken hoe bepaalde wetenschappers werken aan het behoud van de natuurlijke bronnen van onze planeet en aan het duurzaam beheer van ons milieu zodat we onze kinderen en toekomstige generaties een planeet in handen kunnen geven die zich in een betere staat bevindt. Zullen zij beter en langer kunnen leven dankzij de wetenschap?


(Bert Belmans)

PRAKTISCH
Prijs: gratis
Wanneer: op vrijdag 27 september 2013 - uren verschillen per locaties
Waar:
Brussel: in de Sint-Gorikshallen (centraal evenement), Planetarium, Station Brussel- Luxemburg
In het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi
in de Médiacité-galerij in Luik
In de Cinéscope te Louvain-La-Neuve
n het doe-centrum Technopolis in Mechelen
In het station van Namen.
Voor wie: Kinderen, ouders, leerkrachten, jongeren, senioren, ... voor al wie nieuwsgierig is!
Informatie: www.nachtvandeonderzoekers.be