• 25/09/2013

Waalse eWON krijgt toegang tot PLC-klantennetwerk Schneider Electric

Dit is Belgisch. Waalse eWON voegt Schneider Electric toe aan reeks PLC-merken die zijn software van op afstand kan monitoren. Telemaintenance voor machineconstructeurs en systeemintegratoren.

Trefwoorden: #CAPP, #ewon, #hitachi, #mitsubishi, #omron, #plc, #schneider electric, #siemens, #techniek, #vipa

Lees verder

Techniek

( Foto: eWON, twee stichters Serge Bassem en Pierre Crokaert )

ENGINEERINGNET.BE – Het bedrijf eWON in Nivelles doet het uitstekend en blijft groeien. Zo meldt het vandaag zich voortaan een 'bevoorrechte partner' van de Franse groep Schneider Electric te mogen noemen.

Het is namelijk toegetreden tot het zogenaamde CAPP-programma van de Fransen. Het 'Collaborative Automation Partnership Program' is een open platform, waartoe officiële partners moeten toetreden om bijvoorbeeld hun technologie door Schneider gevalideerd te krijgen. De Belgen staan er opgelijst als Zilveren Technologiepartner in de categorie 'Interconnection of Architectures'.

De Zilveren Partners zijn degenen die geen unieke technologie (of commerciële troeven) te bieden hebben, maar wel hiaten in het aanbod van de Fransen vullen.

In de praktijk betekent dit dat de drivers voor eWONs telemaintenance-systeem samen met een hardware-router standaard in de PLCs van Schneider Electric zullen ingebouwd worden.

Daarmee krijgt eWON toegang tot de brede basis van Schneider Electric's PLC-klanten, in dit geval machinebouwers en systeemintegratoren - die dan zelf via een beveiligde verbinding met de cloud hun besturingen van uitgeleverde machines van op afstand kunnen bewaken. Dat was al het geval voor een hele reeks PLCs - zoals Siemens, Mitsubishi Electric, Omron, Hitachi en Vipa - maar nu komt er dus een belangrijk Frans merk bij.

"Met ons softwareplatform is de gebruiker als het ware ter plaatse", aldus CEO Serge Bassem. "Het is bovendien zo gebruiksvriendelijk dat ze er meteen mee aan de slag kunnen zonder eerst een beroep te moeten doen op een IT-expert voor de installatie ervan."

"Het is bovendien zeer zwaar beveiligd, wat voor machineconstructeurs ongetwijfeld een doorslaggevende factor zal zijn bij de keuze van een oplossing voor toegang op afstand." En voor de Franse groep zal sterk beveiligde monitoring via de cloud ongetwijfeld een extra verkoopargument zijn om hun PLCs aan de man te brengen.

Het is niet duidelijk of de Fransen nog andere technologiepartners hebben die gelijkaardige telemonitoring-systemen aanbieden.


(Bert Belmans)