• 01/10/2013

Deadline Vlaamse Scriptieprijs nadert met rasse schreden

Studenten die willen deelnemen aan Vlaamse Scriptieprijs, moeten snel zijn. Er is nog tijd tot en met 6 oktober. Engineeringnet steunt de prijs, die onder meer STEM-eindwerken bekroont.

Trefwoorden: #agoria, #eindwerk, #engineeringnet, #onderwijs, #opleiding, #scriptie, #scriptieprijs, #student, #techniek, #technologie, #vlaamse scriptieprijs

Lees verder

Techniek

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Voor de twaalfde maal gaat de Vlaamse Scriptieprijs op zoek naar de beste bachelor- en masterproeven die in Vlaanderen werden geschreven. Een scriptie insturen kan tot en met 6 oktober 2013.

De wedstrijd daagt studenten uit om hun lijvige eindwerk te vertalen naar een kort, populariserend artikel op maat van het grote publiek en staat open voor inzendingen uit alle technische en wetenschapsdomeinen.

Via de uitreiking van deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Zo gaat het populair-wetenschappelijke maandblad EOS op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. In 2012 schreef ingenieur Frederik Soetaert van de UGent deze prijs op z’n naam. Hij ontwikkelde een computerprogramma om warmtetherapie voor leverkankerpatiënten te optimaliseren en te verbeteren.

Federatie Agoria van zijn kant bekroont het beste technologische eindwerk. Deze winnaar krijgt een cheque van 500 euro en wordt een opleiding in innovatiemanagement aan de Vlerick Business School aangeboden.

In 2013 viel deze eer fysicus Jonas Joos – ook al van de UGent – te beurt. Hij ontwikkelde synthetische fosforen om bestaande LED-technologie te verbeteren.

Wie dit jaar in de prijzen valt, wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 17 december in het Cultuurcentrum Hasselt.


(door coördinator Arnaud Zonderman)

FOTO
Jonas Joos neemt Agoriaprijs 2012 uit handen van Wilson De Pril in ontvangst.

INFORMATIE
www.scriptieprijs.be