• 14/10/2013

Investering van 9 miljoen euro voor uitbreiding PlantLab

PlantLab bouwt in De Gruyterfabriek, gelegen in Den Bosch, een nieuw hoofdkantoor met een R&D faciliteit ten behoeve van Syngenta.

Trefwoorden: #geautomatiseerde LED-belichting, #klimaatcontrole, #plantengroei, #PlantLab, #R&D faciliteit, #Syngenta

Lees verder

Nieuws

( Foto: PlantLab, R&D )

ENGINEERINGNET.NL -- Eerder dit jaar sloten PlantLab en de in Zwitserland gevestigde multinational Syngenta een langlopende overeenkomst voor samenwerking.

PlantLab richt zich op plantengroei in gesloten milieus, waarbij het daglicht is vervangen door geautomatiseerde LED-belichting. Ook maken zij gebruik van gepatenteerde klimaatcontrole.

PlantLab en Syngenta hebben samen het doel kweekmethodes van planten te verbeteren en te versnellen. In de nieuwe R&D faciliteit komt hiervoor een speciale ruimte.

De Gruyterfabriek biedt volgens PlantLab de beste mogelijkheid om het onderzoekscentrum te realiseren, en is bovendien direct beschikbaar. De nabijheid van de Food & Health Campus speelde een rol bij de keuze voor Den Bosch.

Met de bouw is een investering gemoeid van 9 miljoen euro. Plan is om de eerste fase van het nieuw te bouwen hoofdkantoor voor 1 april 2014 af te ronden. Dit kantoor biedt plaats aan 35 medewerkers. De NV BIM verkoopt voor dit doel een deel van De Gruyterfabriek aan PlantLab.

PlantLab krijgt in De Gruyterfabriek in totaal 20.000 m² vloeroppervlakte ter beschikking. Dit biedt het bedrijf de mogelijkheid verder door te groeien, door ook in andere sectoren met bedrijven overeenkomsten voor samenwerking te sluiten, zoals voor de productie van medicijnen, (bijzondere) voeding en cosmetica.


(Lydia Heida)