• 15/10/2013

Nieuwe voorzitter voertuigindustrie bij Agoria: Filip Van Hool

CEO van familiebedrijf roept als voorzitter meteen op tot 'lastenverlaging om de toekomst van de maakindustrie in ons land te waarborgen en promotie van technisch talent'.

Trefwoorden: #agoria, #busbower, #economie, #filip van hool, #geert bruyneel, #maakindustrie, #van hool, #volvo, #voorzitter

Lees verder

personalia

( Foto: Agoria, Filip Van Hool )

ENGINEERINGNET.BE -- Filip Van Hool, gedelegeerd bestuurder van de gelijknamige bus- en autocarbouwer, is de nieuwe voorzitter van Agoria Transport Systems & Solutions.

De Belgische voertuigindustrie is een belangrijke economische sector in ons land: ze verschaft direct en indirect werk aan ongeveer 75.000 mensen en voert meer dan 90% van de productie uit, wat neerkomt op 10% van alle Belgische export. Er zijn zowat 300 bedrijven actief in de sector.

Van Hool volgt voormalig CEO van Volvo Cars Gent, Geert Bruyneel, op. Deze laatste trok recentelijk naar Zweden om daar binnen de groep een nieuwe functie op zich te nemen.

Filip Van Hool staat als CEO van een groot familiebedrijf – in België 4.000 medewerkers - alvast met beide voeten op de grond en kent de realiteit van de internationale markt door en door.

Hij maakt bovendien meteen werk van zijn nieuwe functie, door de overheden in ons land op te roepen 'werk te maken van een structurele lastenverlaging om de toekomst van de maakindustrie in ons land te waarborgen'.

Ook vraagt hij meer aandacht voor het aantrekken van talent door de promotie van technologische studies in het secundair en hoger onderwijs.

Filip Van Hool (49) startte na de universitaire studies zijn professionele carrière bij het gelijknamige familiebedrijf. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de productielijnen van bussen en autocars en de verkoopsafdeling.

Hij is sinds 2001 ook bestuurder bij ABC Companies dat in de VS instaat voor de distributie van de voertuigen.


(Bert Belmans)