• 15/10/2013

Mars Belgium investeert 20 miljoen in technologie en productie-innovatie

Voedingsproducent Mars Belgium voegt een nieuwe extentie toe aan de rijstfabriek te Olen. De investering van 20 miljoen euro moet leiden tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën.

Trefwoorden: #dry rice, #Mars, #Olen, #rijst, #rijstfabriek, #Uncle Ben's

Lees verder

Nieuws

( Foto: Mars Inc. )

ENGINEERINGNET.BE -- Voedingsproducent Mars Belgium, bij ons vooral bekend van de Uncle Ben's rijst, voegt een nieuwe extentie toe aan de rijstfabriek te Olen.

De investering van 20 miljoen euro moet er vooral voor zorgen dat het bedrijf zijn productiecapaciteit kan verhogen door o.a. de ontwikkeling van nieuwe technologieën in het eigen R&D en Engineering centrum.

De rijstfabriek te Olen geldt als het expertisecentrum voor de groep en de investering is vooral gericht in het verder innoveren van de zgn. “dry rice” technologie. Dit vertaalt zich in een nieuwe productielijn en de installatie van een rotary dryer.

De bedoeling is om de ontwikkelde technologische expertise te extrapoleren naar de zusterfabriek in de Verenigde Staten. De nadruk ligt bij duurzame productieprocessen en een efficiënter gebruik van grondstoffen.

Met deze nieuwe investering wordt een productieverhoging van 30% nagestreefd en goed 95% van de productie in Olen is bedoeld voor export. De drie belangrijkste afzetmarkten zijn Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor België alleen bedraagt de productie op jaarbasis zo'n 16.350 ton.

Door het ontwikkelen van innovatieve technologieën tracht de vestiging te Olen om tegen 2020 volledig CO2 neutraal te zijn. Zo wordt er meer aandacht besteed aan het gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals water. Het water dat gebruikt wordt tijdens het productieproces wordt nadien gezuiverd en komt zo terug in de natuur terecht.


(Dominique De Vos)

ACHTERGROND
Mars Belgium maakt deel uit van Mars, Inc., een wereldwijd familiebedrijf met 72.000 medewerkers in 73 landen. De groep is actief in drie marktsegmenten: Chocolate, Petcare en Food. Het familiebedrijf heeft een aantal merken in haar portefeuille waaronder Uncle Ben's, M&M's en Mars.

Mars Belgium telt 315 medewerkers en realiseerde in 2012 een jaaromzet van €285 miljoen euro. In België zijn er twee sites: de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe en de productievestiging voor rijst in Olen.