• 17/10/2013

Van Houtum introduceert Cradle to Cradle dispensers

Papierfabrikant Van Houtum uit Swalmen brengt als eerste ter wereld Cradle to Cradle gecertificeerde dispensers voor handdoekenpapier op de markt.

Trefwoorden: #alcoholgel, #Cradle to Cradle, #dispensers, #gecertificeerd, #hand- en foamzeep, #toilet- en handdoekenpapier, #toiletbrilreiniger, #Van Houtum

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van Houtum )

ENGINEERINGNET.NL -- De Satino Black dispensers zijn gemaakt van gerecyclede kunststof en hebben een donkergrijze kleur.

Deze dispensers worden geproduceerd met groene energie. Het nieuwe product hoort bij de eveneens Cradle to Cradle (C2C) gecertificeerde Satino Black lijn. Deze bestaat uit toilet- en handdoekenpapier, hand- en foamzeep, alcoholgel en toiletbrilreiniger.

Het C2C-certificaat garandeert onder meer dat de dispensers veilig zijn voor mens en milieu en ontworpen zijn voor recycling.

Van Houtum produceert sinds 2010 ‘s werelds eerste en enige C2C-gecertificeerde hygiënepapier. Dit kwalitatief hoogwaardige toilet- en handdoekenpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier en voert bovendien de keurmerken FSC recycled en Europees Eco-label. Ook het papier wordt volledig met groene energie geproduceerd.

De papierfabrikant bestaat al ruim 75 jaar. Het hoofdkantoor en beide productielocaties bevinden zich in Swalmen, gelegen in de gemeente Roermond. Met circa 200 medewerkers realiseert Van Houtum een jaaromzet van 60 miljoen euro.

Al ruim 50 jaar wordt bij de papierproductie enkel gebruikgemaakt van 100% gerecycled papier. Van Houtum heeft de vaste overtuiging dat wegwerpproducten alleen met gebruikte vezels mogen worden geproduceerd.


(Lydia Heida)