• 22/10/2013

Nestlé streeft naar zero waste in 2020

Verbeteringen in het productieproces van de 150 Europese fabrieken zorgen voor zo min mogelijk afval; het restant dient ten bate van energiewinning.

Trefwoorden: #fabrieksafval, #Nestlé, #productieproces, #zero waste

Lees verder

Nieuws

( Foto: Nestlé, hoofdkwartier in Zwitserland )

ENGINEERINGNET -- Er staan in Europa al meer dan 25 fabrieken van Nestlé die aan deze eisen voldoen. Het bedrijf wil dit nu voor alle Europese fabrieken gaan realiseren. Dit werd vorige week bekendgemaakt op een evenement over duurzame voeding, georganiseerd door het Europees Beleidscentrum.

Het doel is om ervoor te zorgen dat er geen fabrieksafval meer naar de stortplaats gaat of in de verbrandingsoven belandt. Het afval dat overblijft dient ten bate van energiewinning.

De fabrieken van Nestlé in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk doen het goed waar het gaat om 'zero waste'. De eerste fabriek die deze doelstelling behaalde was de Kitkatfabriek in het Engelse York in 2011. Eind 2012 produceerden 39 van de 468 Nestlé-fabrieken wereldwijd geen afval.

Het tegengaan van voedselverspilling ligt aan de basis van het ontstaan van Nestlé. Ruim 75 jaar geleden werd oploskoffie Nescafé bedacht om onverkochte koffiebonen in Braziliaanse magazijnen te kunnen verwerken.

De voedingsfabrikant gebruikt tegenwoordig koffiedik als hernieuwbare energiebron in meer dan twintig fabrieken die Nescafé produceren. Doel is ook om dit in alle Nescafé-fabrieken door te voeren.

Nestlé veroverde vorige maand de nummer 1 positie in de sector food van de Dow Jones Sustainability Index op concurrent Unilever. Ook in de Climate Disclosure Leadership (CDP) Index behoort het Zwitserse bedrijf tot één van de besten.

Daarbij staat Nestlé op nummer vijf in de lijst van de '100 meest geliefde bedrijven' van onderzoeksbureau APCO Insight, die de gehechtheid van consumenten meet aan bepaalde merken.


(Lydia Heida)