• 24/10/2013

Vlaamse KMO’s kunnen gratis materialenscan aanvragen

Ovam en het Agentschap Ondernemen lanceren de gratis materialenscan voor Vlaamse KMO's.

Trefwoorden: #Agentschap Ondernemen, #groene economie, #materialenscan, #OVAM

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE -- OVAM en het Agentschap Ondernemen lanceren de gratis materialenscan voor Vlaamse KMO's.

Vanuit het besef dat grondstoffen schaars en duur worden kunnen bedrijven een materialenscan aanvragen met als bedoeling milieu-impact én productiekosten te verlagen. Hiermee wil het Vlaamse milieubeleid inzetten op eco-innovatie en efficiëntieverhoging als hefbomen voor een echt groene economie.

Deze materialenscan kadert binnen het Vlaams Materialenprogramma van de OVAM en het Nieuw Industrieel beleid van het Agentschap Ondernemen.

KMO's die hierop inschrijven ondergaan een grondige screening waarna het materialenverbruik en de kosten die ermee gepaard gaan in kaart worden gebracht.

Aan de hand van simulaties wordt daarna getoond welke optimalisaties mogelijk zijn op vlak van grondstofefficiëntie, inzet van gerecycleerde materialen en valorisatie van reststromen. Als extraatje wordt daarnaast ook bekeken welke kostenbesparingen dit oplevert.

De scan wordt uitgevoerd door geselecteerde adviseurs met de nodige expertise om KMO's hierin te begeleiden. De lijst van adviseurs maar ook de informatie over hoe deze scan aan te vragen is terug te vinden op www.materialenscan.be.


(Dominique De Vos)