• 24/10/2013

Wetenschappelijke samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Afrika hernieuwd

Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen investeert bijna miljoen euro in hernieuwde wetenschappelijke samenwerking met National Research Foundation in Zuid-Afrika.

Trefwoorden: #Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen, #fwo, #ingrid lieten, #National Research Foundation, #onderzoek, #research, #wetenschap

Lees verder

research

( Foto: FWO )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens een Belgische handelsmissie aan Zuid-Afrika hebben de twee nationale fondsen – het FWO en de NRC - hun bestaande bilaterale samenwerkingsakkoord hernieuwd. Dat meldt het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen.

'De samenwerking blijkt vruchtbaar', stelt het FWO, dat de komende drie jaren een bedrag van 300.000 euro per jaar zal investeren.

De samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Afrika zal zich naar verluidt richten op fundamenteel onderzoek in de exacte, toegepaste, sociale en humane wetenschappen.

Aanwezig Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten: “Ik heb vanaf het begin veel belang gehecht aan de internationalisering van het Vlaams onderzoek. Met een jaarlijks budget van 1,5 miljoen euro heeft het FWO kunnen inzetten op de financiering van research als resultaat van samenwerkingen tussen Vlaamse en buitenlandse onderzoekers.”


(Bert Belmans)