• 24/10/2013

Elf beste hightech-startups ter wereld aan de slag in Eindhoven

Startupbootcamp HighTechXL geeft elf tech-startups uit hele wereld kans hun jonge bedrijf versnelde start te geven met hulp van mentoren uit allerlei technische vakgebieden.

Trefwoorden: #High Tech Campus Eindhoven, #HighTechXL, #onderzoek, #Startupbootcamp, #Startupbootcamp HighTechXL, #technologie

Lees verder

research

( Foto: Startupbootcamp )

ENGINEERINGNET.NL - Twintig high tech-startups waren vanuit alle werelddelen afgereisd naar Eindhoven voor de Startupbootcamp HighTechXL. Dat is een pan-Europees startup-acceleratorprogramma met programma’s in Kopenhagen, Dublin, Amsterdam, Haifa, Eindhoven en Berlijn.

Het bootcamp gaat over netwerken en deel uitmaken van een internationaal startup-ecosysteem waarmee deelnemende starters sneller meer kunnen bereiken.

Uit de twintig werden elf winnende teams geselecteerd. Die mogen nu deelnemen aan het 'accelerator-programma', waarin ze in een paar maanden tijd hun bedrijf een versnelde start kunnen geven met hulp van mentoren uit allerlei vakgebieden.

De selectie van de beste high tech-startups ter wereld begon met het scouten van zo’n 850 teams. Uiteindelijk bleven er ruim 250 kwalitatief goede aanmeldingen over.

Daaruit werden de twintig teams geselecteerd die naar Eindhoven mochten komen. Die trip bleek de moeite waard, ook voor de negen verliezende teams.

Patrick Gabriëls (EY), één van de initiatiefnemers: ‘Alle teams hebben hier ongelooflijk veel geleerd. In een snelkookpansituatie zijn alle aspecten van hun businessmodel onder de loep genomen. Ze hebben allemaal veel bagage gekregen om verder mee aan de slag te gaan."

"Nieuw aspect dat wij hebben toegevoegd aan het Startupbootcamp-principe is dat ze allemaal een psychologische analyse en advies hebben gehad over de samenstelling van hun team. Zulke assessments zijn enorm waardevol en voor startups meestal onbereikbaar."

De startup-accelerator is een initiatief van Startupbootcamp Global oprichter Patrick de Zeeuw en Guus Frericks, Eric van den Eijnden beiden van Dutch Expansion Capital-DEC en Patrick Gabriëls van EY.

Het programma geeft de beste high tech-startups van over de hele wereld de kans in drie maanden tijd te accelereren. De High Tech Campus Eindhoven biedt de perfecte locatie voor het organiseren van het programma, met een dynamische mix van meer dan 100 startups, MKB’ers en multinationals allen gevestigd op een vierkante kilometer.


(Bert Belmans)

DE WINNAARS
De elk winnaars zijn: Ingeny, Watly Lively Water, Prospero BioSciences, AquAszero, Dermonitor, Thinksilicon, Green Earth Aerogels Technologies, Sensus Energy, Stalactite.3D Printers, Mint Solutions en Proxible.

ACHTERGROND
High Tech Campus Eindhoven is een R&D-ecosysteem waar meer dan 100 bedrijven en instituten en zo’n 8.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers werken aan de technologieën en producten van morgen. De bedrijven op de Campus hebben een focus op de technologiedomeinen High Tech Systems, Microsystems, Embedded Systems, Med Tech en Infotainment. Gelegen in het hart van Brainport zijn de campusbedrijven verantwoordelijk voor bijna 50% van alle Nederlandse octrooiaanvragen.