• 25/10/2013

Nieuwe secretaris-generaal voor Federplast.be

Petri Ven benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van kunststof- en rubberartikelen producent Federplast.be.

Trefwoorden: #Agoria, #Essenscia, #Federplast, #kunststof- en rubberproducent

Lees verder

personalia

( Foto: Federplast )

ENGINEERINGNET.BE -- De Raad van Bestuur van Federplast.be, de Belgische vereniging van producenten van kunststof- en rubberartikelen, heeft Petri Ven benoemd tot nieuwe secretaris-generaal.

Hiermee neemt hij vanaf 1 januari 2014 de fakkel over van Geert Scheys die de functie 30 jaar vervulde. Ven is momenteel al werkzaam bij het de koepel als senior adviseur Bouw en Normalisatie.

De werking van Federplast.be was de voorbije jaren vooral gericht op het informeren van leden-bedrijven over haar hoofdmarkten verpakking, bouw en automobiel. Ze nam diverse initiatieven ter ondersteuning van de transitie naar hernieuwbare en gerecycleerde grondstoffen en de zorg voor milieu en gezondheid. De voorbije jaren is door innovatie en een stijgend hergebruik de ecologische voetafdruk van kunststoffen sterk verminderd.

Kunststoffen zijn geëvolueerd naar een materiaal voor hoogwaardige, technologisch geavanceerde en competitieve productoplossingen. Door hun licht gewicht en isolerende eigenschappen bieden zij een oplossing voor het tegengaan van de klimaatverandering en voor een zorgzame omgang met schaarse grondstoffen.

Petri Ven is een 49-jarige bouwkundig ingenieur met meer dan 20 jaar ervaring in de industrie, zowel binnen de metaalverwerkende als kunststofverwerkende nijverheid. Ondertussen is hij al 4 jaar actief voor Essenscia, die hem detacheerde als senior adviseur Bouw en Normalisatie bij Federplast.be.

Met de aanstelling van Ven wil de koepel de competitiviteit van de kunststof- en rubber-verwerkende industrie in België te verzekeren. Dit in samenwerking met de Europese federaties EuPC (kunststoffen) en ETRMA (rubber).


(Dominique De Vos)

ACHTERGROND
Federplast is de Belgische vereniging van Producenten van Kunststof- en Rubberartikelen en een gemeenschappelijke koepelstructuur van Agoria en Essenscia. De koepel vertegenwoordigt 254 bedrijven met 23000 werknemers en een gezamenlijke omzet van 8 miljard €.


Op de foto: Geert Scheys (links), Stéphane Dalimier (midden) en Petri Ven (rechts)