• 25/10/2013

6 Isofinish-partners promoten Bijna-Energieneutraal bouwen en verbouwen (update)

Het Vlaams Energie Agentschap heeft haar nieuwe uithangbord “Ik BEN mee” op de BIS-beurs in Gent toegekend aan de bedrijven achter het Iso.finish concept.

Trefwoorden: #BEN, #Bijna EnergieNeutraal, #Bis-beurs, #federplast, #Iso.finish

Lees verder

Nieuws

( Foto: Iso.finish )

ENGINEERINGNET.BE -- Het Vlaams Energie Agentschap heeft haar nieuwe uithangbord “Ik BEN mee” op de BIS-beurs in Gent toegekend aan de zes bedrijven achter het Iso.finish concept.

Dit uithangbord is een oproep van de Vlaamse overheid aan alle Vlamingen om zowel bij diepgaande renovatie als bij nieuwbouw ook de variabele kosten (verwarming, elektriciteit,…) mee in rekening te brengen. Zo kan men onder de noemer “Bouwen is voorzien” door vandaag te investeren, heel wat besparen voor de komende decennia.

Iso.finish streeft als lid van koepelstructuur Federplast.be (ondernemingen actief in de kunststof- en rubberindustrie in België) mee naar de optimalisatie van producten en/of systemen. Dit door deze op duurzame en innovatieve wijze af te stemmen op de normen die de Europese Unie in haar 2020-plannen voorziet op te leggen aan bouwwerken.

Het concept is toegespitst op het energiezuiniger maken van buitengevels van woningen, zowel nieuwbouw- of renovatieprojecten. Mee in rekening genomen zijn vaste kosten (plaatsing door professionelen) als variabele kosten (verwarming,…).

Het BEN uithangbord – Bijna EnergieNeutraal – is door het Vlaams Energie Agentschap (VEA) in het leven geroepen om woningen voor te bereiden op de BEN-vereisten die vanaf 2021 van toepassing zullen zijn op alle nieuwbouw-projecten. Dit overheidsinitiatief wil bouwheren helpen om goede energetische keuzes te maken.


(Dominique De Vos)

Op de foto: Recticel Insulation, Borgh, Deceuninck, Eternit, VMZINC en Wienerberger kregen van het Vlaams Energie Agentschap het 'Ik BEN mee' uitgangbord.