• 28/10/2013

Philips en Funai maken ruzie over contract

Philips beschuldigde het Japanse elektronicaconcern Funai Electric eerder van contractbreuk inzake de geplande overname van de afdeling consumenten-elektronica van Philips.

Trefwoorden: #consumentenelektronica, #dockingspeakers, #Funai Electric, #home cinema-audio, #Japanse elektronicaconcern, #koptelefoons, #Philips

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET -- Funai Electric ontkent nu contractbreuk te hebben gepleegd rond de voorgenomen overname van de audiovisuele tak van Philips. Het gaat hierbij onder meer om de onderdelen voor home cinema-audio, dockingspeakers en koptelefoons.

Eerder stelde Philips dat Funai Electric weigert de noodzakelijke stappen te ondernemen voor afronding van de transactie en de overdracht. Het bedrijf uit Osaka is echter van mening dat het wel de voorwaarden van de verkoopovereenkomst heeft nageleefd en dit ook blijft doen.

Ondertussen is Philips naar het internationale arbitragehof ICC gestapt om het in januari gesloten contract te ontbinden. Ook zal Philips een schadevergoeding eisen van Funai Electric.

Verder wil Philips de audiovisuele divisie nu onderbrengen bij een zelfstandig onderdeel met de naam WOOX Innovations. WOOX krijgt een hoofdkantoor in Hong Kong voor 2000 werknemers. De omzet zou 1,2 miljard euro bedragen.

Philips blijft tegelijkertijd zoeken naar andere kopers van deze divisie.

Opvallend genoeg blijft de koopovereenkomst van Philips met Funai Electric in Noord-Amerika en Mexico wel in stand.


(Lydia Heida)