• 30/10/2013

Star Sock gaat duurzame sokken maken (+video)

De Nederlandse sokkenproducent en distributeur is partner van 'Healthy Seas', een project waarin opgeviste netten worden gerecycled tot nylon voor sokken.

Trefwoorden: #afval, #Aquafil, #Econyl garen, #Healthy Seas, #Star Sock, #visnetten, #zee

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot video Healthy Seas )

ENGINEERINGNET -- Tal van vissen en andere zeedieren raken jaarlijks verstrikt in achtergebleven visnetten. Het project 'Healthy Seas' wil dit probleem gaan oplossen.

Star Sock is een van de initiatiefnemers van dit project, samen met het Europese Centrum voor Natuur Conservatie en het Italiaanse bedrijf Aquafil.

Groepen duikers uit België en Nederland hebben deze zomer al 20 ton aan visnetten uit de Noordzee gehaald. De komende tijd gaan ook pilootprojecten in de Adriatische en Middellandse zee van start.

In een Sloveense vestiging van Aquafil worden deze netten verwerkt tot Econyl garen. Star Sock heeft de exclusieve rechten op het produceren en verkopen van sokken gemaakt van dit garen.

Het Amerikaanse bedrijf Koru Swimwear gaat het garen gebruiken voor het maken van badkleding. Er zijn momenteel gesprekken gaande met Albert Heijn en HEMA voor de verkoop van deze duurzame producten.

Star Sock richt zich op sportsokken, werksokken en outdoor sokken. Jaarlijks verkoopt het bedrijf 15 miljoen sokken, waaronder die van het bekende merk New Balance. Duurzaamheid behoort tot de kernwaarden van hun strategie, naast innovatie.


(Lydia Heida)

Video:
Healthy Seas: van afval naar kledij