• 07/11/2013

Vitens wint Aquatech Innovation Award 2013

De HumVi Liquid technology van Vitens heeft tijdens de Internationale Water Week deze prijs in de wacht gesleept.

Trefwoorden: #Aquatech Innovation Award, #humuszuurproject, #HumVi Liquid technology, #Internationale Water Week, #Vitens

Lees verder

Nieuws

( Foto: Aquatech Global Events, RAI )

ENGINEERINGNET.NL -- Het humuszuurproject van drinkwaterbedrijf Vitens won allereerst de prijs in de categorie waterbehandeling en werd daarna uit vijf winnaars verkozen tot de algemene winnaar.

Vitens heeft een techniek ontwikkelt die zorgt voor 100% hergebruik van de reststroom die ontstaat bij het ontkleuren van drinkwater. Het gaat hierbij om een efficiënte toepassing van ionenwisseling, in combinatie met verschillende bestaande membraantechnieken. Daarmee is ook van moeilijk te zuiveren grondwater weer heel schoon drinkwater te maken.

De reststroom wordt door een nieuwe installatie, gelegen te Spannenburg, gesplitst in drie producten: water, zout en humuszuur. Water en zout worden hergebruikt in het productie proces. Het humuszuur is op te waarderen tot plant- en bodemverbeteraar. Het wordt inmiddels toegepast in de agrarische sector onder de naam HumVi.

In de categorie afvalwater behandeling kreeg 'Anaerobic MBR' van X-Flow (Pentair) een prijs. LACROIX Sofrel won in de categorie transport en opslag. Het N2O Afvalwater systeem van Unisense is winnaar in de categorie proces controle technologie & proces automatisering. Ook de 'Early Biofouling Detection Biosensor' van Mekorot National Water kreeg een prijs toegekend.'


'(Lydia Heida)