• 14/11/2013

Vlaams afsluiterbouwer Belven erkend als Excellente Onderneming

Dit is Belgisch. Afsluiterbouwer Belven in Mechelen erkend als 'excellente KMO' van provincie Antwerpen die bewijst dat industriële productie in Vlaanderen wel degelijk een toekomst heeft.

Trefwoorden: #afsluiter, #belven, #excellente onderneming, #via, #voka

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belven )

ENGINEERINGNET.BE - De Mechelse industriële KMO Belven haalde onlangs al het nieuws door als klein bedrijf in een moeilijke markt vijf miljoen euro te investeren in een nieuw bedrijfsgebouw.

Dat is al markant op zich, maar de firma kleurt bovendien buiten de klassieke lijntjes doordat het al enkele jaren zwaar inzet op de export van zijn afsluiters, maar er tegelijk over waakt de kennis en kwaliteitscontrole binnen de Belgische landsgrenzen te houden.

De visie en strategie van Belven is het ViA-plan van de Vlaamse regering en alle bedrijfsmatige en industriële stakeholders als het ware op het lijf geschreven.

Het bedrijf mag gerust een rolmodel voor Vlaamse KMO's genoemd worden: het is een typisch familiaal bedrijf, waarvan er héél veel zijn in Vlaanderen, maar dan wel eentje dat gekozen heeft voor sterke specialisatie én de ambitie koestert via zijn knowhow in zijn marktniche internationaal door te groeien. Een fabriek van de Toekomst op KMO-schaal, zeg maar.

"We hebben intussen vestigingen in Hongkong, China en Rusland en willen in 2014 ook voet aan wal zetten in het Midden-Oosten", stelde Managing Director Geert Van Mechelen recentelijk nog.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Mechelse bedrijf dit jaar de titel ‘Excellente Onderneming 2013’ van de provincie Antwerpen en van de Voka-Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Mechelen en de Kempen kreeg toegewezen.

“De open geest waarmee Belven de buitenlandse markten wil veroveren en hun engagement om maatschappelijk verantwoord te ondernemen verdient onze erkenning”, motiveert gedeputeerde Ludwig Caluwé de keuze.

“Met hun niche van afsluiters en toebehoren is deze KMO uitgegroeid tot een flexibele speler die zijn producten tot ver over de grenzen slijt en zo bewijzen dat industriële productie in Vlaanderen wel degelijk een toekomst kan hebben.”

De drie kanshebbers voor deze provinciale titel waren de regionale winnaars van deze award uit de drie arrondissementen: Esas (Antwerpen), Belven (Mechelen) en Group De Wolf (Kempen).

Managing Director Geert Van Mechelen draagt de prijs op aan zijn hele team: "Deze award is een erkenning én bevestiging van ons gezamenlijk familiaal project: passie in wat we doen, met oog voor verdere ontwikkeling en in verbinding met elk van onze klanten, onze leveranciers, onze lokale partners wereldwijd en met de samenleving." Iets waar véél KMO's zich ongetwijfeld in zullen herkennen.

Engineeringnet feliciteert het managementteam met Geert Van Mechelen, zijn schoonzus Els Van Keilegom, schoonbroer Marc Goos en alle Belven-medewerkers alvast met deze meer dan verdiende erkenning.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Belven is gespecialiseerd in productie en verkoop van kwaliteitsafsluiters en toebehoren. Deze vinden hun toepassing in verwarming, airco, industriële pijpleidingen en waterbehandeling. Deze familiale KMO is actief in de Benelux en exporteert ook naar alle Europese landen, Zuidoost-Azië, het Gemenebest van Onafhankelijke staten (Rusland), het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Afrika.
Het volledige Belven team heeft inmiddels 38 vaste medewerkers in Mechelen en 43 in buitenlandse vestigingen.