• 18/11/2013

Gouda Refractories breidt productiecapaciteit met 60% uit

Deze week neemt de producent van vuurvaste stenen, beton en prefab materialen een derde tunneloven en nieuwe bedrijfshal in gebruik.

Trefwoorden: #beton, #Gouda Refractories, #prefab materialen, #productiecapaciteit, #vuurvaste stenen

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Gouda Refractories corporate video )

ENGINEERINGNET.NL -- Met deze uitbreiding is het mogelijk om de productiecapaciteit van vuurvaste stenen met ongeveer 60% te verhogen. De nieuwe oven is 125 meter lang, waardoor het hele productieproces in de fabriek te Gouda moest worden opgeschaald.

Bij diverse afdelingen is vergaande automatisering doorgevoerd. Zo zijn het aantal volautomatische robots uitgebreid. Ook moest het transport van in totaal 65.000 ton vuurvaste stenen over diverse sporten worden geautomatiseerd.

De nieuwe oven is zeer energiezuinig, waardoor Gouda Refractories in een continu proces vuurvaste stenen kan branden tot temperaturen van 1700 °C. Het bedrijf is daarmee één van de weinige producenten ter wereld die deze mogelijkheid heeft.

De bouw ging van start begin 2011 met de aankoop en ontwikkeling van een aangrenzend perceel van 2,3 hectare op het industrieterrein Kromme Gouwe te Gouda. Met de ingebruikname van deze derde tunneloven sluit Gouda Refractories een zeer intensief investeringsproject van drie jaar af, waarvoor het ondersteuning kreeg van moedermaatschappij Andus Group.

De uitbreiding in capaciteit en het verhoogde temperatuurbereik tot 1700 °C stelt Gouda Refractories in staat zowel te groeien op bestaande en nieuwe markten, maar ook nieuwe producten te ontwikkelen. Het bedrijf beschikt onder meer over een eigen (vuurvast-) engineeringsafdeling, R&D faciliteiten en een zelfstandig ISO-9001 gecertificeerd laboratorium.

Gouda Refractories richt zich op het ontwerp, de productie en installatie van hoogwaardige vuurvaste producten, zoals stenen, betonnen en prefab elementen. Deze dienen als vuurvaste bekleding in diverse industriële installaties en worden wereldwijd toegepast.

Het bedrijf is marktleider op dit vlak en werkt onder meer voor grote internationale bedrijven in de sectoren van petrochemie, non-ferro en milieu & energie.


(Lydia Heida)