• 18/11/2013

Case New Holland investeert 9,2 miljoen in R&D-centrum

Case New Holland Zedelgem bezit – dankzij investering van 9,2 miljoen - straks grootste R&D-centrum van West-Vlaanderen

Trefwoorden: #case new holland, #CNH, #investering, #landbouw, #onderzoek, #research

Lees verder

research

( Foto: CNH )

ENGINEERINGNET.BE -- Case New Holland, de producent van landbouwmachines, zal tegen eind 2014 het grootste private onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in West-Vlaanderen bezitten.

Die titel verwerft CNH dankzij een nieuwe investering van 9,2 miljoen euro in de uitbreiding van de infrastructuur van zijn labo's en van zijn afdeling productontwikkeling.

Bij de afdeling productontwikkeling werken 383 vaste medewerkers, wat een aangroei is van bijna 75 procent sinds 2009. CNH investeerde de voorbije jaren dan ook fors.

Het budget voor onderzoek en ontwikkeling steeg bij de West-Vlaamse vestiging tussen 2009 en 2012 van 29,6 miljoen naar 68,3 miljoen euro. En ook dit en volgend jaar wordt er opnieuw 9,2 miljoen euro in het bedrijf gepompt. Die zal gaan naar de uitbreiding van de infrastructuur.

"De uitbreiding van onze infrastructuur voor productontwikkeling betreft een nieuwbouw die naadloos zal aansluiten aan het huidige gebouw", zegt Tom Verbaeten, afgevaardigd beheerder van CNH Belgium.

"Daarnaast werd eind juni 2013 gestart met de constructie van een tweede nieuwbouw, waarin het labo wordt ondergebracht en waarin het innovatieteam zijn uitvoerende taken zal verrichten."


(bron: Agoria)