• 21/11/2013

Frank Beckx volgt Dieryck op als gedelegeerd bestuurder essenscia vlaanderen

Frank Beckx wordt op 1 januari 2014 nieuwe gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen. Hij volgt Frans Dieryck op, die voorzitter wordt van innovatiehub FISCH.

Trefwoorden: #beckx, #chemie, #essenscia, #fisch, #Frans Dieryck, #kunststof, #life science

Lees verder

personalia

( Foto: essenscia, Frank Beckx )

ENGINEERINGNET.BE – Huidig nationaal woordvoerder van essenscia Frank Beckx (33) wordt vanaf 2014 de gedelegeerde bestuurder van de Vlaamse afdeling. Essenscia is de werkgeversfederatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences.

Beckx volgt ir Frans Dieryck (62) in de functie op. Dieryck stond acht jaar aan het hoofd van essenscia vlaanderen en wordt voorzitter van de Flanders Innovation Hub for Sustainable Chemistry (FISCH), de vzw die de duurzame transitie van de sector wil versnellen.

De wissel van gedelegeerd bestuurder werd gisterenavond bekend gemaakt op het jaarevent van de federatie in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters.

Frank Beckx (Bree °1980) studeerde rechten aan de KU Leuven en startte in 2003 zijn loopbaan op het kabinet van Vlaams minister Marino Keulen, eerst als adviseur, daarna als woordvoerder.

Van 2005 tot 2007 was hij woordvoerder van viceminister-president Fientje Moerman, die in de Vlaamse Regering bevoegd was voor Economie, Innovatie en Buitenlandse Handel.

In 2008 maakte hij de overstap naar essenscia, waar de kabinetservaring hem goed van pas kwam in zijn nieuwe job als Head of Communication & Public Affairs.

Beckx: “De sector chemie, kunststoffen en life sciences is vandaag de sterkhouder van de Vlaamse industrie, zowel op vlak van export, innovatie, toegevoegde waarde als investeringen. Tegelijk staat ze ook onder druk van mondiale ontwikkelingen."

"Ik kijk ernaar uit om in dialoog met onze ondernemingen, de overheden en vele partners deze uitdagingen aan te pakken en te bouwen aan een veelbelovende toekomst voor onze industrie.”

In opvolging van Beckx zal Corine Petry, die sedert twee jaar deel uitmaakt van het communicatieteam van essenscia, de leiding van de communicatie op zich nemen.

De selectieprocedure voor een nieuwe adviseur communicatie is naar verluidt inmiddels opgestart.


(Bert Belmans)