• 26/11/2013

Nederlandse high tech industrie versterkt positie op Aziatische markt

Een cluster van Nederlandse high tech bedrijven gaat samen met TNO en Agentschap NL de marktpositie in Zuid-Korea en Taiwan versterken via het 'TAP into Asia cluster'.

Trefwoorden: #Admesy, #Agentschap NL, #Amsterdam Scientific Instruments, #display's, #Eternal Sun, #NTS-Group, #Omics2Image, #PM-Bearings, #semiconductors, #Single Quantum, #Sioux, #solar systemen, #Technology of Sense, #Tecnotion, #TNO, #Xpress Precision Engineering

Lees verder

Nieuws

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.NL -- Het gaat hierbij om midden- en klein bedrijven die display's, semiconductors en solar systemen produceren.

Deelnemers aan het 'TAP into Asia cluster' zijn NTS-Group, Sioux, PM-Bearings, Xpress Precision Engineering, Tecnotion, Admesy, Eternal Sun, Single Quantum, Amsterdam Scientific Instruments, Omics2Image en Technology of Sense.

Dit cluster van bedrijven heeft met TNO en Agentschap NL een samenwerkingsverband voor het programma Partners for International Business (PIB) ondertekend. Om de Aziatische hightech markt te veroveren is het nodig om veel tijd te investeren in het opbouwen van relaties in deze landen. Voor een bedrijf alleen is deze investering te groot. Gezamenlijk optrekken vergroot de kansen.

In het kader van het PIB-programma wordt aandacht besteed aan promotie en kennisuitwisseling op het gebied van productie- en inspectie machines voor Aziatische Semiconductor, Display en Solar productie.

Deze Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben allemaal hun eigen specialisme op het gebied van 'hoog precieze machinebouw'. Zo is het bedrijf Admesy bijvoorbeeld gericht op hoog precieze kleurmetingen voor beeldschermen.

In dit soort sectoren groeit de Aziatische markt heel snel en daar liggen dan ook de kansen voor Nederlandse high tech bedrijven.


(Lydia Heida)